TÜRKİYE’NİN EN İYİ AVLAĞI / Osman Demirtaş

Türkiye’de birçok göl gölet ve birçok avlakta düzenlenen yarışmalar oldu. Bu başarılı yarışmalar hem derneklerin güçlenmesini sağlarken yerel yönetimlerin sivil toplum örgütü olan Amatör Sportif Olta Balıkçılarına destekleri çok ama çok önemli.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu konuda birkaç adım ileride gibi geliyor bana. (Eski )ye Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı sarı sungur göledi zorlu ama o kadar da konforlu bir avlak. Modern yapısı su sporları merkezi olması, kolay ulaşımı, yarışmadan sonra korunması önemini bir kat daha arttırıyor.

Yarışmalarda sporcuların hele ki aileleri ile katılan sporcuların en elzem ihtiyacı temiz bir ortam ve wc sarı sungur göledinde bunlar mevcut artısı sıcak bir su ile duş alabilme imkanı iddia ediyorum ki başka bir yerde yoktur. Sarı sungur da ESBALDER tarafından düzenlenen yarışmada avlaklar Dernek yönetimi tarafından belirlendi, belirlenen avlaklar kırk beş günlük bir emek sonucu sazlar açıldı açılan sazların aralarına iskele bidonlar yerleştirildi. Gelen yarışmacıların ayakları suya, çamura, kamışa değmeden avlanmaları sağlandı.

Toplamda yirmi sektör açıldı, açılan sektörler dernek üyelerimizin amansız çalışmaları sayesinde gerçekleşti.

15/ 16/ 17/ 18/ Eylül tarihleri arasında düzenlenen sportif balık yarışması kıyasıya bir çekişme ile geçti.

15 eylül Perşembe günü saat 12-00 da başlayan yarışma 18 eylül Pazar günü 12-00 da bitti.

Yarışmaya Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Bursa, İnegöl, Çanakkale illerinden toplamda yirmi takım ve ASOF’a bağlı ESBALDERLİ Sporcuların katılım (DAK) Dorlion Arama Kurtarma Derneğinin destekleri ile 250 kişinin dört gün boyunca çekişmesine sahne oldu.

ESBALDER Derneğinin düzenlediği Eskişehir Büyük Şehir Belediyesi, Eski, Tepebaşı belediyesi ve bir çok sponsorun destekleri ile gerçekleşen yarışmada toplamda 28 adet 78 kilo balık tutulurken limit altı yani 40 santimin altında 70 balık yakalandı.

En büyük balık kategorisinde Kütahya’dan KÜSOBDER Derneğinden (Börü Sazan Takımı) 77santim 5kilo990 gramla kazandı.

En çok balık kategorisinde 7 balıkla 17 kilo 03gramla Uşak Sportive Carp Team 1. Oldu. En çok balık yakalayan 2. Si 12 kilo 975 gramla en büyük balığı yakalayan Börü takımı oldu. En çok balık yakalayan 3. Sü ise 9 kilo 345 gramla inegölden Dostum İnegöl-1 takımı dereceye girdi.

ESBALDER Dernek başkanı sayın Tamer TAKIL bu yarışma İnşallah geleneksel hale gelmesi için çalışacağız. Yarışmaya katılan sporcuların önümüzdeki yarışmalara aileleri ile katılım sağlayacaklarını söylemeleri ve bu güne kadar böylesine modern bir tesiste yarışmadıklarını beyan etmeleri ve Sayın Büyükşehir Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN nezdinde tüm Eskişehirli hemşerilerimize teşekkür etmeleri bizleri onurlandırmış ve daha çok motive etmiştir dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post 4. AKDENİZ SURFCASTING TURNUVASI
Next post Hayalet Avcılık Farkındalık Anketi