AOSB YAĞMURSUYU GÖLETİ SPORTİF SAZAN BALIĞI YAKALAMA YARIŞMASI SONUCU.

ANKARA’DA GELECEĞE RASTGELE.

AOSB YAĞMURSUYU GÖLETİ SPORTİF SAZAN BALIĞI YAKALAMA YARIŞMASI SONUCU.

Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu (GEF/SGP) desteği, ANKARA’DA GELECEĞE RASTGELE Sloganı ile Federasyonumuzca yürütülen “Ankara’nın Önemli Sulak Alanlarında Eko-Turizm ve Rekreasyonel Amaçlı Sürdürülebilir Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Projesi” kapsamında organize edilen anlamlı faaliyetlere bir yenisi daha eklendi.

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde gerçekleşen yaratıcı düşüncenin üretici güçlerle buluşturulduğu Sanayide Sanat Festivali’nin son günü olan 16 Ekim 2022 Pazar saat 07.00 ile 12.00 arası ANKARA’DA GELECEĞE RASTGELE sloganı ile aileler, çocuklar ve sanayi bölgesinde çalışanlar oltalarını su ile buluşturdu.

Başkent Üniversitesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASO 2. OSB, Ankara Kent Konseyi, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği, OSİAD, İÇASİFED, ANİSDER, ATİS Fuarcılığın paydaşlığında düzenlenen ve dört gün süren Sanayide Sanat Festivalinde fabrikalarda açılan çağdaş sanat sergileri, klasik müzik dinletileri, canlı sanat performansları, Ankara’nın 5 beyazının sergisi, defile, kısa film gösterimleri yer aldı.

Halka açık yapılan etkinlikte, sanayicilerin sanatçıları desteklemeleri ve ilgi göstermeleri dikkat çekti. Sergilerden elde edilen gelirin yüzde 20’si ise mesleki eğitim alan öğrencilerin burs fonuna aktarılacak.

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Sanayide Sanat Festivali’nin son gününde ise Çanakkale Şehitleri anısına Kurtuluşun Merkezi Anadolu’ya 1764 – Bisiklet Turu ve ANKARA’DA GELECEĞE RASTGELE sloganıyla Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması düzenlenerek sanatçılar ve sporcular sanayicilerle bir araya geldi.

Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışma Birincisi Sekiz buçuk yaşındaki Demir ALAN oldu.

Anadolu OSB Yağmursuyu Göleti’nde sabah 07.00’da başlayan Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması federasyonumuz hakemleri kontrolünde gerçekleşti.

Gölet etrafında kura ile belirlenen yerlerden olta atan çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 72 kişi hakemlerimizin kontrolünde yaklaşık beş saat mücadele verdi.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’nün gözlemci olarak yer aldığı yarışma sonucunda ‘En Büyük Balık Yakalayan” kategorisinde 53,5 cm’lik balık ile birinciliğe hak kazanan sekiz buçuk yaşındaki Demir ALAN herkesi şaşırtırken, ikincisi Betül İNANÇ, üçüncüsü İsa KÜÇÜK oldu. “En Çok Balık Yakalayan” kategorisi birincisi 3 Adet Sazan Balığı yakalayarak Erkut GÖVEZ, ikincisi Azmi BAŞPINAR, üçüncüsü ise Dinçer ERDEM oldu. Yakalanan tüm Sazan Balıkları canlı olarak tekrardan gölete bırakıldı.

Yarışmada derece giren sporculara olta takımı hediye edilirken ayrıca Anadolu OSB tarafından ASOF ve ABİM’a seramik hayat ağacı takdim edildi.

Ankara Bisiklet Meclisi’ne (ABİM) bağlı sporcular Çanakkale Şehitleri anısına Kurtuluşun Merkezi Anadolu’ya 1764 Bisiklet Turu’na katıldı. Sağanak yağışa rağmen Ankara Kalesi’nden başlayan tur, Cumhuriyet Caddesi güzergâhından Anadolu OSB Çanakkale Şehitleri Anıtına kadar devam ederek, 60 km ile tamamlandı.

Bu anlamlı programın gerçekleşmesinden dolayı öncelikle Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi olmak üzere emeği geçen ilgili tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Saygılarımızla,

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu

ASOF Yönetim Kurulu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Olta ile 55 kilo ağırlığında ve 1.5 metre boyunda turna tuttu
Next post DAVET ! Denizel İstilacı Yabancı Türlerin Etkileri Bilimsel Konferansı