KOBDER 4. ULUSAL TURNA BALIĞI YAKALAMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Kayseri Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği, amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, gelişmesini sağlamak ve yarışma heyecanı duyan amatör olta balıkçılarını buluşturarak paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun tüzük ve yönetmeliklere uyulmasını sağlamak amacıyla ASOF 2022 TÜRKİYE TURNUVASI kapsamında Kayseri iline bağlı, Develi İlçesi, Gümüşören Baraj Gölü’nde KOBDER 4.Ulusal Turna Balığı Yakalama Yarışması düzenleyip dereceye girenlere ödüller verecektir.

1380 Sayılı Su ürünleri Kanunu, Su Ürünleri Yönetmeliği ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 5/2 Tebliğ’ in belirlediği yasal kurallara ve derneğin belirlediği yarışma kurallarına tüm yarışmacıların uyması gerekmekte olup aykırı davrananlar diskalifiye edilecektir.

Tarih: 30 – 31 TEMMUZ 2022

Yer: KAYSERİ ili, Develi İlçesi, Gümüşören Baraj Gölü

PROGRAM 30 TEMMUZ 2022 Cumartesi Organizasyon alanında katılımcıların kamp çadırlarını kurabilecekleri geniş bir alan, tuvalet ve jeneratörle sağlanan elektrik mevcuttur. Katılımcılar cumartesi günü yemek ve diğer ihtiyaçlarını kendi imkânları ile karşılayacak olup derneğimizce sürekli çay, su ve kahve ikramı olacaktır.

Cumartesi günü havanın kararması ile müzikli eğlence düzenlenecek; katılımcıların ve yarışmacıların dinlenebilmeleri için saat 24:00′ de müzik sona erecektir.Şenlik alanında ya da kamp çadırlarının civarında geceyi sohbet ederek geceyi geçirmek isteyenlerin diğer katılımcıların haklarına saygı göstermeleri önemle duyurulur. Yarışma kayıt işlemleri cumartesi günü 08.00 başlayıp pazar günü 08:00′ de son bulacak olup kayıt yaptırmayanlar bu yarışmaya katılamazlar.

31 TEMMUZ 2022 Pazar Sabah kahvaltısı 05:00′ den itibaren verilmeye başlanacak ve yarışmaya katılacakların erken kahvaltı yapmaları sağlanacaktır.Yarışma için belirlenen zaman dilimi saat 06:00 ile 12:00 arasıdır.Öğlen yemeği servisi saat 12:00′ de başlayacaktır.Yakalanan balıkların değerlendirilmesi saat 12:00 ile 13:00 arasındadır.Baraj çevresindeki ve şenlik alanındaki çöpleri önceden dağıtılacak çöp poşetlerine doldurarak getiren yarışmacı ve katılımcılara kura ile daha önceden belirlenen sponsor firma hediyeleri verilecektir. Ödül törenleri saat 13:00′ dedir.

KATEGORİLERİki ayrı kategoride ve dört dalda yarışma ödülleri verilecektir.

1. KATEGORİ Bot, Tekne, Kano ve Float Tube ile Yarışacak Olanlar

1. Dal: En Büyük Turna Balığı yakalamak için yarışılacak olup, sadece 1’incilik ödülü verilecektir.

2. Dal: En Çok Turna Balığı yakalamak için yarışılacak olup, 1’incilik, 2’ncilik ve 3’üncülük ödülleri verilecektir.

2. KATEGORİKıyıdan Yarışacak Olanlar

1. Dal: En Büyük Turna Balığı yakalamak için yarışılacak olup, sadece 1’incilik ödülü verilecektir.

2. Dal: En Çok Turna Balığı yakalamak için yarışılacak olup, 1’incilik, 2’ncilik ve 3’üncülük ödülleri verilecektir.

KURALLAR 01. 1380 Sayılı Su ürünleri Kanunu, Su Ürünleri Yönetmeliği ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 5/2 Tebliğ’ in belirlediği yasal kurallara kesinlikle uyulacaktır.

02. Yarışmada sadece Turna Balığı yakalanacaktır.

03. İade edilecek balıkların canlı kalmalarının sağlanması gereklidir. Yakaladığı balığı suya iade eden takımlar ve kıyıdan yarışan yarışmacılara Federasyonumuz ve Derneğimiz tarafından teşekkür belgesi verilecektir.

04. Yarışmacılar bir olta takımı ile yarışmaya katılabilirler. Yanlarında bir adet yedek olta, makara ve istediği çeşit yapay yemleri bulundurabilir.

05. Tutulan balıkların kategoride yer alabilmesi için boylarının en az 40 cm ve üzeri olması gerekmektedir. Dolayısıyla, 40 cm altı yakalanan balıklar hemen suya iade edilecek, hakem masasına getirilmeyecektir (5/2 Tebliğde yer alan % 5 küçük boylara da izin verilmez).

06. Kayıtlarını yaptıran yarışmacılar suya, çevreye, diğer kişi ve yarışmacılara zarar vermeyecek şekilde yarışmaları gerekmektedir ve başlama saatiyle birlikte yarışmaya başlayabilir.

07. Yarışmacılar yanında bulunan diğer yarışmacıları zor durumda bırakmadan kıyıya dik atış yaparak yarışmak zorundadırlar (kıyıya paralel atış yapamazlar).

08. Her yarışmacı kendi seçimine göre bot, tekne, kano ve float tube ile ya da kıyıdan avlanabilir. Yarışmacıların hangi kategoride yarışacaklarını kayıt esnasında yarışma formunda belirtmeleri gerekmektedir.

09. Yarışma sırasında belirlenen kurallar dışına çıkan yarışmacılar saha hakemleri tarafından masa hakemlerine bildirilecek, değerlendirme masa hakemlerince yapılacaktır.

10. Yarışmanın bittiğini belli eden işaret ile beraber yakalanan balıkların hakem masasına teslim edilmesi için yarışmacıların 15 dakikası vardır. Belirtilen zamanın dışında getirilen balıklar, masa hakemleri tarafından kabul edilmeyecektir.

11. Masa hakemlerinin verdiği karar ile dereceye giren yarışmacı ve balıkları anons edilerek en kısa sürede ödül töreni başlatılacak, dereceye giren yarışmacılara kupa ve hediyeleri verilecektir.

Bot, Tekne, Kano ve Float Tube ile yarışmaya katılacaklar için;

a) Bot, kano veya tekne ile yarışacak olanlar, takım olarak yarışmak zorundadır. Takımlar en az iki kişiden oluşur. Tek kişilik kano ve float tube ile yarışmaya katılacak olan yarışmacılar da bu kategoride değerlendirilir. Bot, kano, tekne ve float tube ile suya açılacakların tamamında yarışmacı kimliği olmak zorundadır.

b) Takımlar, takım ismi ile yarışmacılarını yarışma öncesinde kayıt masalarına bildirerek belirlenen alandan hakemler kontrolünden geçerek yarışmaya katılacaktır. Tek kişilik float tube ve kano ile yarışmaya katılacak olan yarışmacılarda bu kurala uymak zorundadır.

c) Bot ve teknelerde akü ile çalışan elektrikli motor, akaryakıt ile çalışan motorlu araçlara ve kürek kullanımına izin verilecektir.

d) Uyuşukluğa, refleks zayıflığına, ruh bozukluğuna sebebiyet verecek şekilde alkol veya ilaç alanlar tespit edildiğinde bu yarışmaya katılamaz.

e) Takımlar önceden belirlenmiş alanın dışına çıkamaz ve kıyıdaki yarışmacılara 50 metreden fazla yaklaşamazlar. Takımlar bot ve teknesini sabitlemek, bot ve teknenin sürüklenmesini engellemek ve kendi güvenlik önlemlerini almaktan sorumludur.

f) Bot, tekne, kano ve float tube ile yarışacak olanlar birbirine 50 m. den fazla yaklaşamaz. Balık alışverişi yapılması yarışmadan diskalifiye olma nedenidir (saha hakemleri tarafından bu konuda yapılan uyarılara uyulması mecburi olup hakemlerin yarışmacılara yaklaşmasında bir sınırlama yoktur).

g) Bot, tekne, kano ve float tube ile yarışacak olan yarışmacıların can yeleği giymesi zorunludur. Ayrıca doğal şartların oluşturabileceği olumsuz koşullarda yarışmacılar kendi güvenlik önlemlerini almaktan sorumludur.

h) Bot veya tekne ile yarışacak olan takımların yakaladığı balıklar, takımın yarışmacı sayısına bölünüp takımın en çok balık yakalama dalındaki ortalama performansı hesaplanacak ve değerlendirme ortalamaya göre yapılacaktır. Aynı kural tek kişilik kano ve float tube ile yarışacak olanlar içinde geçerlidir.

ı) Bot, tekne, kano ve float tube kategorisinde yarışacak olan takımlara En Büyük Turna balığı ve En Çok Turna balığı Yakalama dallarında derneğimizce bir adet kupa, takımın yarışmacılarının tamamına derneğimizce plaket ve sponsor firmalarımız tarafından çeşitli hediyeler verilecektir.

Kayseri Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin yarışma kurallarında değişiklik yapma hakkı saklıdır. Yukarıda belirlenen kurallar dışında avlanmak ve davranmak diskalifiye nedenidir.Bu yarışmaya kayıt yaptıran herkes ilan edilen bu kuralları kabul etmiş sayılır.

Meydana gelebilecek olumsuz durumlarda KOBDER sorumlu tutulamaz.DEĞERLENDİRME

1- En büyük Turna Balığı Yakalama Dalında.Yakalanan balık boyu esas alınacak olup balık boyları eşit olması halinde varsa bayan yarışmacılara ya da bayan yarışmacısı çok olan takımlara öncelik verilecek, eşitliğin bozulmaması halinde kura çekimi yapılacaktır.

2- En çok Turna Balığı Yakalama Dallarında.

a. Bot, tekne ve tek kişilik floattube/kano ile yarışmaya katılacaklar için; Yarışmacıların yakaladığı balık sayısı esas alınacak olup takımların yakaladığı balıkların adet toplamı takımdaki yarışmacı sayısına bölünüp takımın ortalama performansı hesaplanacak ve değerlendirme ortalamaya göre yapılacaktır. Aynı ortalamada balık yakalanması halinde varsa bayan yarışmacısı çok olan takımlara öncelik verilecek, eşitliğin bozulmaması halinde kura çekimi yapılacaktır.

b. Kıyıdan yarışmaya katılacaklar için;Yarışmacıların yakaladığı balık sayısı esas alınacak olup aynı sayıda balık tutulması halinde varsa bayan yarışmacılara öncelik verilecek, eşitliğin bozulmaması halinde kura çekimi yapılacaktır.

ÖDÜLLER

Belirtilen dallarda dereceye giren yarışmacılara/takımlara dernek adına birer adet kupa, plaket ve sponsor firmalarımız tarafından çeşitli hediyeler verilecektir.

ASOF 2022 TÜRKİYE TURNUVASI kapsamında KOBDER tarafından düzenlenen bu yarışmada, birinciliği kazanan yarışmacı/takımlara ASOF 2022 TÜRKİYE TURNUVASI FİNAL YARIŞMASI katılım belgesi ile final yarışmasına katılmaları halinde yol giderlerinin 250’şer TL’lik kısmı ASOF tarafından karşılanacaktır.

Not: Birden fazla ödül almaya hak kazanan yarışmacılara sadece bir dalda ödül verilecektir. Sponsor firmalar tarafından sağlanan ödüllerin nasıl dağıtılacağı dernek yönetim kurulu tarafından belirlenir.Yarışma, KOBDER Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilmiş saha hakemleri ve masa hakemlerinin idaresinde olacaktır.

Turnuvayı düzenleyen ASOF tarafından görevlendirilmiş en az üç gözlemci de yarışmada görev alacaktır. Yarışmanın tüm yazılı ve görsel hakkı ile gelir getirici çalışmaları, raporları yarışmayı düzenleyen KOBDER ‘e aittir.

Yapılan TV. Çekimlerinden, fotoğraflardan, raporlardan, makalelerden ve kitaplardan yarışmacılar, dernekler ve üçüncü kişiler hiçbir telif hakkı talep edemezler. Bu yarışmaya katılan herkes istendiğinde elindeki video, resim ve yazılı belgelerin birer kopyasını KOBDER ‘e vermeyi kabul etmiş sayılır.

Bu yarışma T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’ nün izni ile gerçekleşmekte olup yarışma için belirlenen alanda yarışma süresince yarışmacılar dışındakilerin avcılık yapması yasaktır.

Bu yarışmanın hazırlıkları esnasında desteklerini bizlerden esirgemeyen ilgili tüm kurum, kuruluş ve kişiler ile siz doğa aşığı amatör olta balıkçısı dostlarımıza ve değerli sponsorlarımıza teşekkürü borç biliriz.

Kayseri Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Bilgi ve Yarışma Sponsorluğu İçin:

Yönetim Kurulu Başkanı : Ümit KARADUMAN: 0532 247 31 18

Yönt. Kurl. Başk. Yardımcısı : Uğur KAYAR :0532 558 40 49

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Marmara Gölü’nü kurtaracak proje açıklandı
Next post ASOF 2022 SAMADER TÜRKİYE TURNA LİGİ ŞARTNAMESİ