Vatandaş artık kendi balığını kendi tutuyor…

Balık olmuş 50 TL, kendim tutarım daha iyi

Balık fiyatlarının artışa geçmesi bu kez de vatandaşı kendi balığını tutmaya yönlendirdi. Balık tutmaya hobi olarak başladığını söyleyen vatandaş Enver Kartal, “Hobi olarak balık tutardım fakat artık almak istemediğim için tutuyorum.” dedi.

Vatandaş artık kendi balığını kendi tutuyor… “Balık olmuş 50 TL, kendim tutarım daha iyi”

Olta balıkçılığına olan ilgi balık fiyatlarına gelen zamlar sonrası büyük artışa geçti. On yıldır olta balıkçılığı malzemeleri satışı yapan seyyar esnaf Kadir Kocaman balık tutan vatandaş sayısının geçen yıla göre çok arttığını söyleyerek şu ifadelere yer verdi; “Malzeme almaya gelenler tabii ki piyasa değerlendirmesinde de bulunuyor. Balık tutmaya meraklı olanlar var onun dışında balık pahalı olduğu için vatandaşlar artık kendi tutmaya başlıyor. Hamsi 20 TL idi 50 TL oldu. Millet artık her şeyi hesaplıyor. Ne yapsın insanlar tasarruflu olan neyse onu düşünüyorlar. Bizden malzeme alan oluyor yani çok bir fiyata satmasak da bizim de satışlarımız hareketleniyor.

“MALZEMELERE İKİ KATI ZAM GELDİ”

Balık tutmak için balık yemi, tavuk eti, boru kurdu, teker bir de sünnez ve karedez gibi balık yakalamada gerekli olan yemler satılıyor. Yemlerde fiyatlar 5-10 TL arası.  Bu sene sezon daha başlamadı fazla ama yine de açıkta tekneyle gezenler bir yemeklik balık toplayabiliyor. Asıl sezon haziranın ortalarında başlıyor. Şu anda satışlar başlamadığı için müşteri potansiyeli düşük. Satışların ne derece olduğu asıl yazın belli oluyor. Bu iş emekli işi. İzmit Belediyesinden emekliyim, bekleyip göreceğiz”

“15 TL OLAN BALIK OLMUŞ 50 TL”

Balık malzemeleri satın al Enver Kartal, “Balıkhan’dan da balık alıyorum, 15-20 TL’ye aldığımız hamsi olmuş 50 TL. Ben fiyatları yüksek buluyorum. Kendim de 7 yıldır balık tutuyorum. Ben Hataylıyım, memlekete gittim 40 TL idi hamsi, gene de yüksek. Akdeniz balığını daha lezzetli buluyorum. Haftada 2-3 kez balık Halkevi limanına gelip sık sık balık tutarım, İstavrit ve kolyozda bolluk var. İstavritte yaklaşık 30-35 tane yakalayabiliyorum, yasak olmadığı dönemde yapıyorum.” dedi.

kaynak: koz – Yasemin Kaya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Şili’de 130 milyon yıllık hamile deniz ejderhası fosili bulundu
Next post Van’daki inci kefali operasyonunda şeytani düzenek yakalandı. Bin metrelik misina ele geçirildi.