OLTACILARDER / RASTGELE-DER / SİNABDER 2022 TURNA BALIĞI SEZON AÇILIŞI Etkinliği Gerçekleşti.

ANKARA’DA GELECEĞE RASTGELE.

OLTACILARDER / RASTGELE-DER / SİNABDER 2022 TURNA BALIĞI SEZON AÇILIŞI Etkinliği Gerçekleşti.

Merkezi Ankara’da bulunan ve ülkemizin değişik coğrafyalarından üye 15 Olta Balıkçılığı Derneği ile faaliyetlerini yürüten Federasyonumuz tarafından Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu (GEF/SGP) desteği ile Ankara’da başlatılan “Ankara’nın Önemli Sulak Alanlarında Eko-Turizm ve Rekreasyonel Amaçlı Sürdürülebilir Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Projesi” kapsamında pilot alanlardan birisi olarak belirlenen ve Ankara halkının yoğunlukla ziyaret ettiği Asartepe (Çanıllı) Barajı’nda OLTACILARDER, RASTGELE-DER ve SİNABDER 2022 Turna Balığı Sezon Açılışı Etkinliği ve Proje Toplantısı kalabalık bir katılım ile gerçekleşti.

Ankara Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Sualtı Araştırmaları Derneği, OLTACILARDER, RASTGELE-DER ve SİNABDER’ in resmi destekçi olarak yer aldığı projenin danışmanlığını ise Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgül KARADENİZ ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysel Çağlan GÜNAL yürütmektedir.

Pazar sabah sahurdan sonra 06.00’da Ankara’nın Ayaş ilçesine bağlı Asartepe (Çanıllı) Barajı kıyısında bir araya gelen doğa aşığı olta balıkçıları ve aileleri ANKARA’DA GELECEĞE RASTGELE Sloganı ile oltalarını suyla buluşturup Turna Balığı Yakalama etkinliği düzenleyip yakalanan Turna Balıklarını tekrardan canlı bir şekilde ait olduğu baraja bıraktı.

10.00 ile 12.00 saatleri arasında Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Macit GENÇER, Çanıllı Çiğdemci Mahallesi Muhtarı Kutlu BÜTÜNER, Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fevzi YAVUZ, Ankara Fotoğraf Gurubu Temsilcisi İbrahim AKALIN, OLTACILARDER, RASTGELE-DER ve SİNABDER Temsilcileri, OLTACI ve AV DOĞA DERGİSİ ile BALIK HABER Temsilcileri, Doğa Aşığı Olta Balıkçıları, Yöre Halkı ve Paydaşların katılımı ile düzenlenen toplantıda katılımcılar pilot bölge olarak belirlenen Asartepe ( Çanıllı ) Barajı ile ilgili düşüncelerini yazılı ve sözlü olarak aktarırken özellikle barajda yaşanan olumsuzluklara değinildi.

İlk toplantı olmasına rağmen birçok çözüm önerisi sunulup kayıt altına alındı ve ileriki süreçte paydaşların tekrardan bir araya gelmesi kararlaştırılarak toplantı 12.00’de son buldu.

Etkinlik alanının düzenin oluşturulmasındaki emeklerinden dolayı SİNABDER Yönetim ve Üyelerine, katılan ya da çeşitli sebeplerden dolayı katılamamış olsa bile desteklerini sürekli hissettiğimiz destekçilerimiz ve paydaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

İyi ki varsınız.

Saygılarımızla,

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu

ASOF Yönetim Kurulu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Karadeniz’de korkutan gelişme! Onlarcası karaya vuruyor
Next post Çıyanlar, denizanası popülasyonunu azalttı