Balıkçıların ağına ‘canavar’ takıldı! Korkutan gerçeği 4,5 saat sonra fark ettiler

Ağlarına takılan köpek balığını gören balıkçılar hayatlarının şokunu yaşadı. Daha önce ülkede böyle bir şeye hiç rastlamadıklarını söyleyen balıkçılar, köpek balığının başına ne gelmiş olabileceği konusunda ise kararsız.

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr – Avustralyalı balıkçılar Sammy Hitzke ve arkadaşı Shaun Whale uzun uğraşlar sonucunda ağlarına takılan köpek balığını gördüklerinde çok şaşırdı. Köpek balığının başına ne gelmiş olabileceği ise tartışma yarattı. 

Balıkçıların ağına canavar takıldı Korkutan gerçeği 4,5 saat sonra fark ettiler

4,5 SAAT SÜRDÜ

Sammy Hitzke ve Shaun Whale balık tutmak için açıldıktan bir süre sonra oltalarına dev bir harman köpek balığı takıldı. Köpek balığını fark eden balıkçılar 4,5 saatlik bir uğraştan sonra balığı karaya çıkardılar. Köpek balığının yakalanma ve karaya çıkarılma anı, Sammy Hitzke’nin kamerasına yansıdı ve olay en ince ayrıntısına kadar kaydedildi.

Balıkçıların ağına canavar takıldı Korkutan gerçeği 4,5 saat sonra fark ettiler

KÖPEK BALIĞINA NE OLDU?

Balığı uzun uğraşlar sonucu sudan çıkaran balıkçı arkadaşlar, köpek balığının dörtte üçünün olmadığı gördü. Yaşadıkları karşısında nutku tutulan iki balıkçı arkadaş, bu olayın şoke edici olduğu yorumunu yaptı. Peki köpek balığının yarısından fazlasına ne olmuştu? Bu büyük bir balık tarafından ya da bir gemi pervanesince mi yapılmıştı yoksa denizin derinliklerinde daha tehlikeli başka bir canlı mı vardı?

Sammy Hitzke köpek balığını görünce, “Bu okyanusta gördüğüm en çılgın şey olabilir. Çok fazla balık tuttum, büyük mavide çok zaman geçirdim ancak yarısı olmayan bir harman köpek balığı bulacağımı düşünmezdim” ifadelerini kullandı.

Balıkçıların ağına canavar takıldı Korkutan gerçeği 4,5 saat sonra fark ettiler

Ağızları açık bırakan görüntü internete düştüğünden bu yana 150 binden fazla izlendi ve yüzlerce yorum aldı. Videoyu izleyenler köpek balığının başına neler gelmiş olabileceği konusunda birçok varsayımda bulunup çoğunlukla iki ihtimal üzerine odaklandılar. Bir kısım yorumcu harman köpek balığının dev bir kalamar saldırısına uğramış olabileceğini düşündü.

Bir diğer görüş ise bir makinanın köpek balığının yarısını kesip atmış olabileceğiyle ilgiliydi. Videoyu izleyenlerin köpek balığının başına gelmiş olabileceklerle ilgili teorileri devam ederken, köpek balığının başına ne geldiği ise henüz bilinmiyor.

Balıkçıların ağına canavar takıldı Korkutan gerçeği 4,5 saat sonra fark ettiler

AVUSTRALYA’DA 60 YIL SONRA BİR İLK

Öte yandan bir başka köpek balığı vakası da geçtiğimiz şubat ayında yine Avustralya‘da yaşandı. Ancak bu yarısı kopmuş bir köpek balığından çok farklıydı. Düzenlenecek bir hayır etkinliği için yüzme antrenmanı yapan adam, ne olduğunu anlayamadan kendini ‘büyük beyaz’ın hedefinde buldu. Saldırı sadece birkaç saniye sürdü, denizin kan gölüne dönmesi ise hiç uzun sürmedi. Ülke son 60 yılın ilk ölümcül köpek balığı saldırısıyla sarsıldı.about:blank

Görgü tanıklarının çektiği videolar, kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Korkunç görüntüler hızla viral oldu ve dünyanın dört bir yanında izlendi. Sidney’de meydana gelen saldırıda, köpek balığı tarafından öldürülen kişinin 35 yaşındaki İngiliz bir göçmen olduğu belirlendi. 

35 yaşındaki Simon Nellist, Sidney’in doğusundaki Little Bay yakınlarındaki Buchan Point’te dört metre uzunluğundaki yırtıcı tarafından saldırıya uğradı. Düzenlenmesi planlanan hayır amaçlı bir ‘okyanusta yüzme etkinliği’ için antrenman yapan Simon, korkunç saldırının hedefi oldu. Genç adamın cansız bedeni bir saat sonra bulundu.

Balıkçıların ağına canavar takıldı Korkutan gerçeği 4,5 saat sonra fark ettiler

Saldırı düzinelerce yüzücü, kürek sörfçüleri ve kaya balıkçılarıyla dolu ana plaja sadece 150 metre uzaklıkta gerçekleşti. Humane Society International’dan Lawrence Chlebeck, vahşi saldırının inanılmaz derecede nadir olduğunu vurguladı. Köpek balığının saldırıya başladığında dalgıç giysisi giyen Nellist’i fok zannettiğine inandığını ifade etti. Chlebuck, “Bir köpek balığının bir insana böyle saldırdığını görmek çok sıra dışı” dedi ve ekledi: “Normalde ısırığı ölümcül değildir. Ne olduğunu anlamak için ısırırlar, insan olduğunu anladıklarında onu bırakırlar.”about:blank

İLK ISIRIK ANLAMA ISIRIĞIDIR’

30 yılı aşkın süredir profesyonel dalgıçlık yapan Su Ürünleri Yüksek Mühendisi ve WWF Türkiye Kıkırdaklı Balıklar Danışmanı Hakan Kabasakal da bu görüşe katılıyor. Kabasakal, “Köpek balığı yüzücüyü fok sanmış olabilir. Eğer saldırgan gerçekten büyük beyaz ise, bu türün kıyılarda fok sürülerine saldırdığını hatırlatmak gerekir.

Çünkü yağlı ve zengin bir et. Köpek balığı bir fokla beslendiğinde birkaç hafta beslenmesine gerek kalmıyor. Köpek balıklarının ilk ısırığı avı anlama ısırığıdır. Ancak bu bile insanda büyük ve ölümcül bir yara açıyor. Avustralya için sürpriz bir saldırı sayılmaz” ifadelerini kullandı. kaynak milliyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Eğlenceli görüntü aslında tehlike saçıyor! Yunuslar birbirlerine virüs yayıyor
Next post 210 kg ağırlığındaki mavi yüzgeçli ton balığına rekor fiyat