Şimdi av zamanı!

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) Başkanı Engin Uztürk, yaptığı açıklamada, amatör olta balıkçılarının dört gözle beklediği Turna balığı avının 1 Nisan tarihi itibari ile serbest olduğunu açıkladı.

Şimdi av zamanı!

Halk arasında oklama olarak da bilinen Turna balığının av yasağı sona erecek, balıkçılar oltalarını Turna Balığı için sallayabilecek.

UZTÜRK’TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) Başkanı Engin Uztürk, yaptığı açıklamada, amatör olta balıkçılarının dört gözle beklediği Turna balığı avının 1 Nisan tarihi itibari ile serbest olduğunu açıkladı. Amatör balıkçıların avlanırken balıkların adet ve boy limitlerine uymaları gerektiğini ifade eden Uztürk “Turna balığı, 40 santimin üzerinde, günde en fazla 5 adet, halen avı serbest olan doğal alabalık ise 25 santimin üzerinde, günlük en fazla 3 adet avlanılabilecek. Yasağa uymayanlara ise yetkili birimler tarafından ağır para cezaları uygulanacak” ifadelerini kullandı.

MAYIS’TA 3 GÜNLÜK ŞÖLEN

Kamader’in Kandıra belediyesi ile geleneksel hale getirdiği Turna Balığı ve Tatlısu Levreği Şenliği’nin 14’ncüsü 20-21-22 Mayıs günleri Kandıra Kaymaz (Ütük) Göleti’nde gerçekleşecek. Pandemi dolayısıyla 2 yıl ara verilen şenlikte eğlenceler dolu günler olacak. Başkan Uztürk ayrıca “Kötü alışkanlık edinme yaşı ortaöğretim seviyelerine kadar düştü. Çocuklarımızın ilgi alanlarını bu tarz sportif faaliyetlere çekerek onları telefon ve tablet başlarından kaldırmayı planladığımız bu organizasyonu çok önemsiyoruz. Kandıra Belediyemiz ile detaylı çalışmalarımıza başladık” dedi.

BİLİNÇLİ AVLANALIM

Av yasağının sıkı takipçisi olduklarını belirten KAMADER Başkanı Engin Uztürk “Başta üyelerimiz olmak üzere ulaşabildiğimiz tüm amatör balıkçılara yönelik, balık türlerinin korunması, yaşatılması ve bilinçli avcılık için bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Av yasağıyla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordine içindeyiz. Yasaklara uyulması konusunun sıkı takipçisiyiz.  Amatör balıkçıların av yasağının başlangıç ve bitiş tarihlerine, adet ve boy limitlerine uymalarını, uymayanları ise uyarmalarını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÖRNEK BİR AVCI OLMALIYIZ

Başkan Uztürk son olarak “Ricamız gittiğiniz meralarda, kamp kurduğunuz ve mola verdiğiniz alanları temiz bırakmaya özen gösterin. Çeşme başlarını ve yalakları temiz bırakalım, her yönüyle örnek bir davranış sergileyelim. Yıllardan beri süre gelen bu asil geleneğin, asil birer ferdi olarak camiayı ve kendimizi küçük düşürücü hareketlerden kaçınalım, iyi ve güzel davranışlarla örnek ve asil bir avcı olduğumuzu gösterelim. Temiz çevre, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir avcılık dileğiyle, herkese ‘rast gelsin’’ şeklinde konuştu.

kaynak Erdem ÖVÜÇ kocaeligazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post BÜYÜKÇEKMECE GÖLÜ’NDE YASA DIŞI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞI YAPAN 39 KİŞİYE İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI
Next post T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI<br>BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ