ASOF’dan Rekreasyonel Olta Balıkçılığı Anketi

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF), Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu (GEF/SGP) desteği ile yürütülen “Ankara’nın Önemli Sulak Alanlarında Eko-Turizm ve Rekreasyonel Amaçlı Sürdürülebilir Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Projesi” çalışmalarında kullanılmak üzere anket çalışması hazırladı.

ANKARA İLİ SINIRLARI İÇERİSİNDE BULUNAN SU HAVZALARINDA OLTA BALIKÇILIĞI YAPAN TÜM DOĞA AŞIĞI OLTA BALIKÇISI ARKADAŞLARIMIN AŞAĞIDAKİ LİNKTE BULUNAN ANKETİ DOLDURMALARINI ÖZELLİKLE RİCA EDİYORUM.

BU KONU HEPİMİZ İÇİN ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR.

Bilindiği üzere Ankara ilimiz Kızılırmak, Sakarya, Kirmir gibi akarsular, Çamlıdere, Çanıllı, Eğrekkaya, Akyar, Kurtboğazı, Kesikköprü, Sarıyar, Hirfanlı Barajları, Mavi Göl, Mogan Gölü, Karagöl, Sorgun, Dikilitaş gibi irili ufaklı göl, gölet ve barajlar sayesinde rekreasyonel alanda önemli bir potansiyele sahiptir. Bu havzalarda olta balıkçılığı yapan herkesçe bilindiği üzere kirlilik, su yetersizliği, kaçak avlanma gibi etkenlerle rekreasyonel balıkçılık sürdürülemez bir noktaya gelmiştir.

Ayrıca, bilinçsiz pek çok kişi de amatör balıkçı adı altında yasa dışı zaman, yöntem ve miktarlarda balık avcılığı yaparak, sürdürülebilir bir doğal yaşamın ilkelerini kabul eden ve bu yönde çalışmalar yapan gerçek olta balıkçılarını zor duruma düşürmektedir.

ASOF Federasyonu olarak yürütmekte olduğumuz proje ile bu sorunlara imkânlarımız ölçüsünde çare üretmeyi hedeflemiş bulunmaktayız.İlerleyen günlerde bu konular ile ilgili toplantı, çalıştay, eğitim, saha etkinlikleri gibi faaliyetlerimiz olacaktır.

Bu süreçte Ankara’da ikamet eden ya da başka bir ilde ikamet edip yılda bir defa da olsa bu havzalardan istifade eden tüm doğa aşığı olta balıkçılarının desteğine ihtiyacımız bulunmaktadır.

Öncelikli olarak sizlerden ricam aşağıdaki linkte bulunan anket çalışmamızı doldurarak bu havzalardan istifade eden doğa aşığı olta balıkçısı sayısını ve sorunlarını ilgili kurumlara sunmamız adına bizlere yardımcı olmanızdır.

Saygılarımla,

M Serkan Inanç

ASOF Yönetim Kurulu Başkanı

Rekreasyonel Olta Balıkçılığı Anketi

Bu anket, Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) tarafından, Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu (GEF/SGP) desteği ile yürütülmekte olan, “Ankara’nın Önemli Sulak Alanlarında Eko-Turizm ve Rekreasyonel Amaçlı Sürdürülebilir Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Projesi” çalışmalarında kullanılmak üzere hazırlanmıştır.

Kişisel verilere ilişkin soruların yanıtlanması kişilerin kendi rızasında olup zorunlu değildir.
Ankete girilen kişisel veriler üçüncü taraflarla paylaşılmayacak, yalnızca istatistiki amaçla anonim olarak değerlendirilecektir.

Ankette yer alan sorularla ilgili yorumunuz olduğu takdirde, sorularda yer alan seçeneklerin yetersiz kalması durumunda ya da ankete ilişkin görüşünüz bulunduğu takdirde, bu görüşleri anketin sonundaki bölümde belirtiniz.

ANKET LİNKİNİ TIKLAYINIZ

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfyMQyCkXo8FNzMlmnAZVqCJulEYJnsCouT2D7-f3m-ZBO8sQ/formResponse

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Caretta carettalar için Türkiye’ye geldiler
Next post Karadeniz sularında, gün batımından gün doğumuna kadar, her türlü balık avcılığı durdurulmuştur