Barajdaki balıklar buzlar kırılarak yemlendi

Antalya’nın Kaş ilçesindeki Çayboğazı Barajı buz tuttu. Barajdaki balıklar göl yüzeyindeki buzlar kırılarak yemlendi.

Barajdaki balıklar buzlar kırılarak yemlendi

Antalya’nın Kaş ilçesindeki Gömbe Yaylası’nda Çayboğazı Barajı, buz tuttu. Barajdaki balık kafeslerine ulaşım, buzlar kırılarak sağlanırken, yemleme yapıldı.

Gömbe Yaylası’ndaki Çayboğazı Barajı, soğuk havanın etkisiyle dondu. Barajda 15 santimetre kalınlığında buz tabakası oluştu. Geçen yıl Ağustos ayında kuruma tehlikesi nedeniyle kapakları kapatılan baraj göleti, hizmete girdiği 2000’den bu yana ilk kez dondu. Barajdaki alabalık üretim tesislerinde çalışmalar ise durduruldu. Çalışanlar da küçük tekneyle buzu kırıp, balıkları yemledi.

‘Çiftçi serasını rahatça sulayacak’

Gömbe Mahallesi muhtarı Süleyman Kocakehya“Çayboğazı Barajı hizmete gireli böyle bir buzlanma görülmedi. Sadece 10 yıl önce birkaç günlük buzlanma yaşanmıştı. 24 Ocak’tan bu yana baraj buzla kaplandı. Bölge 1300 metreden başlayarak 50 santimetre, doruklara doğru 3 metre kalınlığında karla kaplı. Bu yıl barajın dolacağını tahmin ediyoruz. Bölge çiftçisi bahçesini, serasını rahatça sulayacak” dedi.

Barajdaki balık tesisinde çalışan Yusuf Şahin ise yoğun buzlanmayla ilk kez karşılaştıklarını söyledi. Şahin, küçük tekneyle buzu kırarak balıklar için yemleme yapabildiklerini anlattı.

2,25 kilometrekare alan üzerindeki Çayboğazı Barajı, 56 milyon metreküp su kapasitesine sahip. Baraj, Gömbe ve Elmalı ovalarında 13 bin 848 hektarlık alanın sulanmasına katkı sağlıyor. kaynak halktv

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post 40 metrelik falezlerin ucunda tehlikeli olta!
Next post Sincan’da Zabıta Personeline Su Ürünleri Eğitimi Verildi.