Gediz Nehri’ni kirleten işletmelere ceza

Ege Bölgesi’nde sulamada önemli bir yere sahip olan Gediz Nehri’ni kirlettikleri gerekçesiyle geçen yıl Manisa’daki 83 kurum ve işletmeye toplam 7 milyon 657 bin lira idari para cezası kesildi.

Gediz Nehri'ni kirleten işletmelere ceza

Büyük Menderes’in ardından Ege Denizi’ne dökülen ikinci büyük nehir olan Gediz’i kirlilikten kurtarmak için 2021 yılında toplam 2 bin 233 denetim yapıldı.



‘Gediz Havzası Kirlilik Önleme Eylem Planı’ kapsamında yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Eyup Gül, “Bu denetimlerde Gediz’i kirlettiği belirlenen 83 kurum ve işletmeye toplam 7 milyon 657 bin TL’lik idari para cezası verdik. Denetimlerin 478’i atık su üzerine oldu” dedi.

”SAHADA SÜREKLİ DENETİMLERİMİZİ YAPIYORUZ”

Manisa’nın 15 ilçesinin yer aldığı Gediz Havzası’nda 163 atık su arıtma tesisinin bulunduğuna dikkat çeken Gül, şöyle konuştu:



“Denetimlerimizde özellikle işletmelerin kanalizasyon sistemine bağlı olup olmadığını kontrol ettik. Eğer kanalizasyon şebekesi yoksa buralarda atık su ile ilgili alt yapılarının ve arıtma tesislerinin olup olmadığını kontrol ettik. Bizler de ekiplerimizle birlikte sahada sürekli denetimlerimizi yapıyoruz.”

”CEZA KATLANIP FAALİYETİ DURDURMAYA KADAR GİDİYOR”

Gediz’i kirleten işletmelere ilk etapta idari yaptırım uyguladıklarını belirten Gül, şöyle devam etti:

“Ardından aynı durumun tekrar etmesi halinde iki katı idari yaptırıp uygulayacağımızı bildiriyoruz. Ayrıca kirliliğe neden olunduğu için il cumhuriyet başsavcılıklarına bildirimde bulunuyoruz. İki kat cezai yaptırım uygulanmasına rağmen kirliliğe neden olmaya devam edenlerin faaliyetlerini geçici olarak durdurma yönüne gidiyoruz.” kaynak ntv

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Taş taklidi yaparak kamufle olan domuz balığı görüntülendi
Next post Bu fotoğrafla dünya birincisi oldu