Dünya Balıkçılık Günü ‘nü kutluyor, rastgele diyoruz.

Balıkçılık, özellikle nehir kenarlarında, kıyılarda ve sulak alanlarda yaşayan toplumların hayatlarında çok önemli bir rol oynar. Balık dünyadaki yaklaşık 2,5 milyar insanın temel protein kaynağıdır. Dünya Balıkçılık Günü insan yaşamının su ve sudaki ürünlerle olan beslenme ilişkisini çarpıcı veri ve analizlerle ortaya koyarak günün anlam ve öneminin altını çizer. Bu sene de çeşitli kültürel etkinlikler, konserler, sergiler ve toplantılarla kutlanacak gün, aşırı balıkçılığın olumsuz etkilerine karşı, balıkçılığın doğru yönetimi temasıyla insanların dikkatini çekmeye çalışacak.

Dünya Balıkçılık Günü Kutlamaları – 21 Kasım 2021
dünya balıkçılık günü
Dünya Balıkçılık Günü Nedir? her yıl 21 Kasım’da anılan dünya Balıkçılık Günü, deniz balıkçılığı dünyasının gelecek nesiller için korunmasının kritik önemini tartışmak için harika bir zamandır. Günün amacı, hem insanların hem de balıkçılığın insanların yaşamlarında oynadığı önemli rolü vurgulamaktır. Aynı zamanda, balıkçıların ve diğer ilgili tarafların bir araya gelip balıkçılık hakkında bilgi paylaşmaları için bir şans olarak hizmet eder – hem nasıl yapılır hem de dünya balıkçılığının durumunu iyileştirmek için neler yapılabilir.

Balıkçılık Gününün Değeri
Dünya Balıkçılık Günü tam olarak nedir? Dünya Balıkçılık Günü, balıkçılık endüstrisinin yıkıcı uygulamalarına karşı uluslararası bir kutlama ve protesto günüdür. Bu, gelecek nesiller için gezegen okyanuslarını korumayı amaçlayan Dünya Yaban Hayatı Fonu kampanyasının ana nedenidir. Her yıl Kasım ayında, dünyanın dört bir yanından gelen balıkçılar New York’taki Dünya Balıkçılık Yönetimi Kongresi’ne katılırlar. Birçok balıkçılık organizasyonu, dünya balıkçılığını korumakla ilgilenen dünyanın dört bir yanından insanları bir araya getiren çeşitli seminerlere ve etkinliklere de katılmaktadır.

Dünya Balıkçılık Günü aslında neyi başarıyor? Dünya balıkçılığı sadece insan kullanımı için değil ekosistemlerimize besin değeri sağlamak için de önemlidir. Küresel deniz ürünleri tüketimi son birkaç on yılda önemli ölçüde artmış ve temel besinlerini bulmak için diğer ülkelere daha fazla balık ihraç edilmiştir. Sonuç olarak, hem sayı hem de tür bakımından daha fazla balık hızla ölüyor. Balık çiftlikleri oluşturulması hükümetler ve diğer kuruluşlar, böylece topluca yok olma değil bu balık altında yerleştirilmiş olan basınç azaltma yönünde çalışma, o şekilde olmuştur.

Dünya Balıkçılık Günü Organizasyonu

Dünya balıkçılık günü’nün öncelikli hedeflerinden biri, dünya balıkçılığının korunmasının önemi konusunda farkındalık yaratmaktır. Bu, küçük ölçekli balıkçılık (sadece birkaç balıkçılık kuruluşuna sahip olan ve işletenler) ile gelir kaynağı olarak balıkçılığa da dayanan büyük ölçekli balıkçılık arasındaki işbirliğini teşvik ederek sağlanır. Bunu yaparken, bu büyük ölçekli balıkçılık, eylemlerinin de faaliyet gösterdikleri daha küçük olanları nasıl etkilediği konusunda daha iyi bilgilendirilebilir. Bu işbirliğine, daha önce bilinmeyen türlerin koruma çabaları için tanınmaya başladığı küresel balıkçılıkta genellikle “yeni bir uyanış” adı verilmiştir.

Dünya Balıkçılık Günü’ne Katılın
Dünya balıkçılık günü’nün başarısı genellikle yerel balıkçıların ve onları temsil eden kuruluşların katılımına bağlıdır. Bu gruplar sadece gelecek nesillerin keyfi için değil, aynı zamanda kendi geçim kaynaklarına doğrudan fayda sağladığı için koruma çabalarını teşvik etmektedir. Küçük ölçekli balıkçılar, dünya çapında birçok farklı popülasyon türünü temsil eder. Bazıları kara tabanlı, bazıları ise okyanus tabanlıdır. Ayrıca farklı kültürel ve etnik kökenlerden geliyorlar ve farklı alanlarda çalışıyorlar. Hükümet ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışarak, bu gruplar yerel balıkçılar arasında birliği teşvik eder, balıkçılık baskısının ekosistemler üzerindeki etkileri hakkında bilgiyi arttırır ve genel halkı kıyı ve açık deniz balıkçılığı faaliyetleriyle ilgili riskler konusunda eğitir.

Balıkçıların kendileri koruma çabalarında önemli bir rol oynamaktadır. Balıkçılığı koruyarak, birçok balıkçı geçimlerini koruyabilmiştir. Çevre örgütleri gibi diğer gruplarla çalışarak, balıkçılar dünya okyanuslarının korunmasında değerli bir rol oynamaktadır. Dünya balıkçılık günü, çevreye bakan herkes için önemli bir gündür. Birlikte çalışarak, günün birçok yönü insanlara koruma çabalarında yardımcı olmak ve yaşadıkları ve çalıştıkları topluluklara geri vermek.

Bizde küçük, büyük, amatör veya profesyonel tüm balıkçıların Dünya Balıkçılık Günü ‘nü kutluyor, rast gele diyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Amatör balıkçı kıyıdan olta attı 17 kiloluk balık yakaladı!
Next post Amatör balıkçı 1,5 metrelik köpek balığı yakaladı