İstanbul Boğazı’nda balık yerine mayın çıktı

Denizde av yasağının kalkmasının ardından sefere çıkan balıkçıların ağına İstanbul Boğazı’nda patlamış mayın takıldı. İncelemenin ardından mayın kamyona yüklenerek götürüldü.

Avlanma yasağın bitmesiyle balıkçılar denize açıldı. Poyrazköy, Yavuz Selim Köprüsü yakınlarında saat 15.00 sıralarında bir balıkçı teknesinden denize atılan ağa mayın takıldı.

Balıkçılar durumu polis ve sahil güvenlik ekiplerine haber verdi. Balıkçı teknesi polis ve sahil güvenlik ekiplerin eşliğinde Poyrazköy limanına çekildi. Mayının incelenmesi için bomba imha uzmanları çağırdı. Bomba imha uzmanlarının incelemesi sonrası mayının eski ve patlamış olduğu belirlendi.

İncelemenin ardından mayın, vinç yardımıyla kamyona yüklenerek götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.  

‘Patlama olabilir diye komple sahili ve plajı kapattılar’

Tekne sahibi Osman Yıldırım, “Biz balıktan geldik. Teknemi limana bağladım. Daha sonra ekmek almaya gitmiştim. Sahil güvenlik ekipleri anons yaptı. Buradaki tekneleri çekmemizi söylediler. Ben geldim limana, daha sonra sahil güvenlikteki komutanla konuştum. Burada ne olduğunu sorduğumda denizde mayın bulunduğu ve bir balıkçı teknesinin ağlarına takıldığı söylendi. Emniyet açısından teknemizi kaldırmamız istendi. Patlama olabilir diye komple sahili ve plajı kapattılar. İki, üç saat sürdü. Olay yerinde gereken emniyet sağlandı. Bomba imha ekipleri geldi. O mayını bulan balıkçı teknesini de alıp götürdüler” dedi. 

istanbul-bogazinda-balikci-agina-mayin-takildi-8400-dhaphoto1.jpg

Balıkçı teknesinde yaşayan Murat Kılıç da, “Saat 15.00 civarındaydı. Bir balıkçı teknesinin ağlarına mayın takıldı. Acilen limana gelindi. Daha sonra durum sahil güvenlik ekiplerine bildirildi. Ekipler limanı boşalttılar. Daha sonra bomba imha ekipleri de denizdeki çıkan mayını inceleyip alıp gittiler” diye konuştu. kaynak halktv

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post TEKNE SAHİBİ BALIKÇILAR BAKANLIKTAN ‘AV TURİZMİ’ İZNİ BEKLİYOR
Next post ASOF; TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI FATİH METİN’İ ZİYARET ETTİ