Okyanusun 700 metre altında yaşıyor: Bilim insanları tarafından ilk defa gözlemlendi

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’nden (NOAA) bilim insanları, Atlantik Okyanusu’nun derinliklerinde yeni bir keşif yaptı. Keşifte birçok daha önce bilinmeyen hayvan türü gözlemlendi. Su yüzeyinin 700 metre derinliğinde yaşayan ve çarpıcı bir kırmızı renge sahip olan henüz sınıflandırılmamış bir denizanası ise ilk kez görüntülendi.

Okyanusun 700 metre altında yaşıyor: Kırmızı denizanası bilim insanları tarafından ilk defa gözlemlendi - 1
Okyanusun 700 metre altında yaşıyor: Kırmızı denizanası bilim insanları tarafından ilk defa gözlemlendi - 2

DAHA ÖNCE BİLİNMEYEN BAŞKA HAYVANLAR DA KEŞFEDİLDİ

Bununla birlikte söz konusu denizanası, 28 Temmuz’da bir derin deniz dalışı gerçekleştiren ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından bulunan “potansiyel olarak tanımlanamayan/bilinmeyen birkaç hayvandan” sadece biriydi.

Okyanusun 700 metre altında yaşıyor: Kırmızı denizanası bilim insanları tarafından ilk defa gözlemlendi - 3

Yeni denizanası ve diğer bilinmeyen hayvanlar, 30 Haziran – 29 Temmuz tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen 2021 Kuzey Atlantik Stepping Stones seferi sırasında keşfedildi. Araştırmacılar, okyanus yüzeyinin yüzlerce ile binlerce kilometre altında gizlenen daha önce hiç görülmemiş deniz yaşamını aramak için ABD’nin doğu kıyısı boyunca seyahat etti.

Okyanusun 700 metre altında yaşıyor: Kırmızı denizanası bilim insanları tarafından ilk defa gözlemlendi - 4

DERİN SU HABİTATLARININ DAHA İYİ ANLAŞILMASINA YARDIMCI OLACAK

Yapılan araştırma kapsamında NOAA araştırmacıları, 250 metre ile 4 km arasında değişen derinliklerde dalışlar için uzaktan kumandalı bir araç (ROV) kullandılar.

Okyanusun 700 metre altında yaşıyor: Kırmızı denizanası bilim insanları tarafından ilk defa gözlemlendi - 5

NOAA tarafından yapılan açıklamada, “25 planlı ROV dalışı sırasında toplanan haritalama verileri, bilim insanlarının ve yöneticilerin bu bölgedeki derin su habitatlarının çeşitliliğini ve dağılımını daha iyi anlamalarını sağlayacak. 

Okyanusun 700 metre altında yaşıyor: Kırmızı denizanası bilim insanları tarafından ilk defa gözlemlendi - 6

Keşifte genel olarak, ctenophores, cnidarians, kabuklular ve actinopterygii (ışın yüzgeçli balıklar) gibi çeşitli hayvanlar görüldü. Ayrıca birkaç tanımlanmamış aile ve potansiyel yeni tür keşfedildi.https://882d13c6aae9e00227f984f89f72ab6f.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Okyanusun 700 metre altında yaşıyor: Kırmızı denizanası bilim insanları tarafından ilk defa gözlemlendi - 7

Dalış sırasında, su sütunu boyunca ktenoforlar, sifonoforlar, denizanası, ok solucanları, karides, larvalar ve birkaç farklı balık dahil olmak üzere 650’den fazla birey gözlemledik” denildi. kaynak ntv

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post 1 Eylül’de başlayacak! Sakın almayın.. İhbar edin: Cezası var
Next post Su altındaki antik yoldan Çarpanak Adası’na ulaştılar