Putin’in yatını bir Türk şirketi yaptı

Vladimir Putin’in Kremlin filosunda bulunan gizemli yatının sırrı çözüldü. İşte bir Türk şirketinin yaptığı o yatla ilgili bilgiler.

Putin'in yatını bir Türk şirketi yaptı

Rusya lideri Vladimir Putin ile Belarus lideri Alexander Lukashenko, 29 Mayıs’ta görüşmüş daha sonra ikili bir yat gezisine çıkmıştı.

Bu geziye Putin, Kremlin filosunda bulunan Chayka adlı teknesiyle ev sahipliği yapmıştı.

Chayka yatının geçmişi araştırıldığında ilginç bilgiler ortaya çıktı. Genelde Rus zenginler büyük yatlarıyla biliniyor. Putin’in yatı ise onlara göre mütevazı kalıyor. 54 metrelik Chayka’nın ilk adı Leo Fun’dı.

Gemi Rusya Denizcilik Sicili’ne 2017 yılında kaydettirilmiş. Sahibi Rusya devleti olarak görülüyor. 

Chayka’nın yapım yılı ise 2009. O dönem Leo Fun adıyla Türk firması Proteksan Turkuaz (Turquoise Yat Sanayi) tarafından İtalyan bir iş insanı için inşa edilmiş ve denize indirilmiş. Tekne sahibi olan İtalyan, kullanmadığı zamanlarda yatı kiralamış. Vladimir Putin’in de Leo Fun yatını keşfetmesi bu şekilde olmuş. Putin kiraladığı tekneyi çok beğenmiş ve 2011 yılında yat Rus hükümeti tarafından satın alınmış. Satın alma amacı ise 2012 Soçi Kış Olimpiyatları’nda konukların ağırlanması gösterilmiş. Teknenin adı Chayka olarak değiştirilmiş. 

Alanında uzman tekne dergileri Chayka’nın fiyatını 30 ila 40 milyon euro arasında tahmin ediyor. Dış tasarımı Paolo Caliari’ye ait olan teknenin tankını doldurmak için 100 bin litre yakıt gerekiyor.

Son yıllarda tadilat geçirip geçirmediği bilinmeyen Chayka, ilk yapıldığı haliyle 12 misafir ve 11 mürettebat barındırabiliyor. Yemek odası oda olan yatın içinde yüzme havuzu, jakuzi, spor salonu, barbekü alanı bile var. Ayrıca ofis, giyinme odası, yatak odası ve banyo da mevcut. 

Kaynak: Haber Global

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post ‘Ötmeyen kurbağaları’ yiyen balıkların avlanmasına izin verildi
Next post Balıkçılarla yunusların gülümseten arkadaşlığı