Amatör balıkçılar Marina’ya kavuştu

İzmit Marina, havaların ısınması ve yasakların gevşemesi ile birlikte bir kez daha amatör balıkçıların akınına uğradı. Oltalarını alan balıkçılar, evde çok sıkıldıklarını ama Marina’da stres attıklarını söyledi.

YASAKLAR STRESLENDİRDİ

Soğuk giden havalar koronavirüs vaka sayılarının çok yükselmesi ile birlikte alınan sokağa çıkma kısıtlamaları, birçok kesimi olduğu gibi balık tutkunlarını da epey sıkıntıya sokmuştu.

Özellikle Ramazan ayı boyunca sokağa çıkma yasağının saat 19.00’da başlaması, hafta içi iş çıkışı soluğu İzmit Marina’da alan amatör balıkçıların, sahile gidememesine neden oluyordu. Ancak hem havaların ısınması hem de yasak başlangıç saatinin 21.00’e çıkarılması, amatör balıkçıları bir kez daha denizle buluşturdu.

Amatör balıkçılar, havaların da güzel olmasını fırsat bilerek iş çıkışı soluğu İzmit Marina’da almaya başladı. Oltalarını İzmit Körfezinin serin sularına sallayan balık tutkunları, denizde güzel balık olduğunu belirtti.

VATANDAŞLAR RAHATLADI

Uzun süredir evde kalınca balık tutmayı özlediklerini belirten Sercan Küçükyalı, “Deniz salyası benim balık tutmama engel değil, biz neler yedik neler” dedi. Balık tutkunlarından biri olan Ayhan Bozdağ ise, “Balık tutmak insanı rahatlatıyor, bizim hobimiz. 17 günlük kapanmada strese bağlı olarak kafamda sivilceler çıktı, balığa geliyorum kafamda hiçbir şey kalmadı, hepsi gitti ve kayboldu” dedi.

Osman Gönenç, “8 yaşından beri gelip balık tutuyorum. Eve kapanma sürecinde balık tutmayı çok özledim çünkü camdan bakıyorsun adam sana ancak el sallayabiliyor” dedi.

Tuncay Binici ise, “İnsanlar zor durumda, zor süreçten geçiyor. Hem keyif yapabilmek hem de evimize balık götürebilmek için geldik balık utuyoruz. Stres atmak için en güzel işlerden biri balık tutmak” ifadesini kullandı. kaynak ozgurkocaeli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post 100 yıl önce soyu tükendiği düşünülen dev kaplumbağa Galapagos Adaları’nda bulundu
Next post Balık tutanları hedef alan Murat Övüç, hakim karşısına çıktı