Pirinç tarlalarında balık yetiştiriyorlar! İşte detaylar

Endonezya ve Kore pirinç tarlalarında balık yetiştiriyor. Balıklar, böcekleri ve zararlı otları yiyor. Artıkları gübre işlevi görüyor. Yeterince büyüyen balıklar satılıyor. Sonuçta kimyasal madde kullanmadan balık ve pirinç elde ediliyor.

 

Japonya, Endonezya, Kore ve pirincin ana besin maddelerinden biri olduğu bazı Asya ülkelerinde çiftçiler çeltik tarlalarında balık yetiştirmektedir.

Balıklar, tarladaki zararlı otları ve böcekleri temizlerken artıkları da gübre olarak işlev görmektedir. Yeteri kadar büyüdüklerinde ise tüketilmek ve satılmak amacıyla toplanmaktadır.

Doğayı ve nimetlerini bu denli faydalı ve akıllıca kullanabiliyor olmak, hayranlık uyandırıcı bir sistem açıkçası.Uygulanan bu sistem sayesinde çiftçi pirinç yetiştirirken aynı zamanda balık da yetiştirmekte üstelik bunların hiçbirisi için kimyasal kullanmaya ihtiyaç duymamaktadır.Çiftçiler, gerek sağlık açısından gerek ekonomik açıdan kazanç sağlayarak iki taraflı gelir elde etmektedirler.

Hatta bazı çiftçiler balıkların yanında ördek de yetiştirerek bu işten oldukça kazançlı çıkmaktadırlar.

Ülkemizde de görmeye başladığımız bu sistem umuyoruz ki zamanla daha da yaygınlaşarak gelişme gösterir; kimyasallara ve ilaçlara başvurmadan balıkçılığımızı da tarımımızı da geliştirme fırsatı buluruz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Doğu Karadeniz’den 4 ayda 26.9 milyon dolarlık somon ihracatı.
Next post Çağatay Ulusoy, balık sevdasıyla yine dikkatleri üzerine çekti