ASOF uyardı önlem istedi: ‘Yasak avlananlara gün doğdu’

Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Federasyonu(ASOF), tam kapanma dönemini fırsata çevirmek isteyen yasa dışı avlananların, göl ve göletlere ağ atmasından endişe ediyor.

ASOF uyardı önlem istedi: ‘Yasak avlananlara gün doğdu’

Konuyla ilgili Hürriyet Ankara’ya konuşan Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Federasyonu(ASOF) Başkanı Mustafa Serkan İnanç, “Tam kapanma nedeniyle amatör olta balıkçılarının avlaklardan uzaklaşmasını, koruma ve kontrol görevlilerinin de pandemi sürecindeki yoğunluğunu fırsat bilen kanun tanımaz kişiler, iç sularda  vb. yasa dışı avlanma gereçleri ile katliama hazırlanıyor” diye uyardı. Tam kapanma süreci boyunca olta balıkçıları olarak göllere gidemeyeceklerinin altını bir kez daha çizen ASOF Başkanı İnanç, özetle şunları söyledi:

ASOF uyardı önlem istedi: ‘Yasak avlananlara gün doğdu’

YAPANLARI İHBAR EDİYORUZ

“Bizler aslında fahri müfettiş durumundayız. Ağ atanları, yasak avcılık yapanları ihbar ediyoruz. Balıklarımızın sürdürülebilirliği açısından doğada ve çevrede çalışıyoruz. Şu anda sazan balığımız yumurtlama döneminde. Biz tam kapanma sürecinde göl kenarlarına gidemediğimiz için yasak avlananlara gün doğdu. İç sularımızda şu an av yasakları olması nedeniyle acilen gerekli kontrollerin yapılarak, tüm ticari teknelerin karaya çekilmesini istiyoruz. Yumurtlama döneminde olan balıklarımızı korumak istiyoruz. Gözden uzak iç sularımızda, ihbar gelmeyen yerlerde neler olup bittiğini bilmiyoruz. Normal zamanlarda da ihlal edilen birçok kural var bu tam kapanma döneminde kat be kat ihlal edilmesi muhtemeldir.”  KAYNAK HÜRRİYET

ASOF uyardı önlem istedi: ‘Yasak avlananlara gün doğdu’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post İnci kefalinin zorlu yolculuğu başladı
Next post HES’te toplu balık ölümleri