1,5 metrelik mıgri balığı görenleri şaşırttı

Çanakkale Boğazı’nda 1,5 metre uzunluğunda mıgri balığı avlandı. 10 kilo gelen balık, kilosu 20 liradan satışa çıkarıldı. Balıkçılar, mıgri balığını gören bazı vatandaşların korktuğunu söyledi.

.1,5 metrelik mıgri balığı görenleri şaşırttı

Balık avı sezonun bitmesine sayılı günler kala Çanakkale Balık Hali’ndeki tezgahlarda çeşitlilik devam ediyor.

Kılıç, ıstakoz, çipura, levrek, hamsi, kolyoz ve torik gibi balık çeşitleri tezgahları süslerken, boğazda avlanarak satılması için balıkhaneye getirilen mıgri görenleri şaşırttı.

(FOTO: DHA)

Genellikle deniz dibinde kayaların arasında gezdiği bilinen 1,5 metre boyunda ve 10 kilogram ağırlığındaki halk arasında yılan balığı olarak da bilinen mıgri, kilosu 20 liradan satışa çıkarıldı.

(FOTO: DHA)

“BAZILARI YILAN BALIĞI OLDUĞUNDAN KORKUYOR”

Balıkhanedeki bir dükkanda çalışan Haçiz Sürkhizadah, mıgri balığını görenlerin şaşkınlıkla dönüp bir daha baktıklarını belirterek, “Bu yılan balığıdır. Mıgri balığı olarak geçiyor. Uzunluğu 1,5 metre, ağırlığı ise 10 kilo. Kilosunu 20 liradan satışa çıkardık. Genellikle deniz dibindeki kayalarda gezer. Çok güzel ve kılçıksız bir balıktır. Vatandaşlarımız balığı görünce şaşırıyor. Bazıları yılan balığı olduğundan korkuyor” dedi. kaynak sözcü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Karadeniz ve Marmara’da ‘mikro’ tehdit!
Next post Bakan Pakdemirli duyurdu: Balıkçılık av sezonu, bu gece sona eriyor