Zonguldak’ta denizdeki kirlilik arttı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde etkili olan yağışın ardından, dereden akan çamurlu suyla rengi değişen Kandilli beldesindeki Köseağzı plajındaki suyun kirliliği bugün daha da arttı.

Endişe yaratan görüntü sürüyor! Bugün daha da arttı

Ereğli ile Kandilli beldesi arasında bulunan Köseağzı Plajı’na akan derenin debisinin, şiddetli yağış sonrası yükselmesiyle suyun rengi dün çamura döndü. Bugünde devam eden kirlilikle denizde çamurlu suyla oluşan sarı alan daha da arttı.

Öğle saatlerinde kıyıya vuran yunus ölüsü ve telef olmuş buzağı görüldü. Plajdaki sosyal tesis işletmecisi Ozan Tıngaz kirliliğin devam ettiğin ifade ederek, “Dün buranın çamuru azdı. Şu anda bayağı çoğalmış. Ölen hayvan da var. Yunus gelmiş. Orada bir inek yavrusu da var. Sebebini bilmiyoruz. Çamurdan mıdır değil midir? Ama burada bir olay var. Biz bu durumun yetkililerce gelip incelenmesini ve soruşturulmasını istiyoruz” dedi.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun talimatı üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Köseağzı mevkiinden Armutçuk Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) kadar kontrol etti. Kirlenmenin bu bölgeden kaynaklanmadığı, daha üst bölgelerin de kontrolünün yapılacağı bildirildi. Kaynak: haberglobal

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Tavşan Adası koruma alanı ilan edildi
Next post Yaklaşık 7 bin metre kaçak balık ağına el konularak, imha edildi.