SU ÜRÜNLERİ AV YASAKLARI DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR


Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda denetimlerimiz devam ediyor.

Bilindiği üzere İlimizde, sazan ve kerevit avcılığı için yasak dönem içerisinde bulunulmaktadır. Su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir olması ve yasadışı su ürünleri avcılığında caydırıcılığın sağlanması amacıyla getirilen düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması için, ilimiz genelinde eş zamanlı denetimler yapıldı.

Bu kapsamda iç sular, karaya çıkış noktaları, su ürünleri işleme ve değerlendirme tesisleri, toptan ve perakende satış yerleri ve pazar yerlerinde İl Müdürü  Eyup Adıgüzel’in de katılımlarıyla eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi.

İlimiz genelinde faaliyet gösteren 4 su ürünleri işleme tesisi, 29 perakende balık satış yeri ile Eğirdir, Beyşehir ve Karacaören Baraj Göllerindeki karaya çıkış noktalarında toplam 107 adet eş zamanlı denetim yapıldı.

Yapılan denetimlerde 2 işletmeye su ürünleri av yasaklarına aykırı hareket etmekten dolayı İdari Para Cezası uygulandı.

Vatandaşlarımızın su ürünleri için üreme dönemi olan av yasağı dönemlerinde kurallara uyarak yasak avcılıktan uzak durmaları sürdürülebilir avcılık için önem arz ediyor kaynak son32

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post 80 yunus kıyıya vurdu
Next post Van Gölü, oyların yüzde 94’ünü aldı.