Binlerce balık oksijensizlik sebebiyle telef oldu

Son dakika haber… Binlerce balık oksijensizlik sebebiyle telef oldu Su kanalı ölü ve can çekişen balıklarla doldu Tarım İlçe Müdürlüğü, arazözlerle kanala temiz su bırakarak balıkları hayata döndürmeye çalıştı Antalya’da daha önce de balık ölümlerinin yaşandığı yağmur suyu tahliye kanalı ölü ve da can…

Son Dakika | Binlerce balık oksijensizlik sebebiyle telef oldu0

Binlerce balık oksijensizlik sebebiyle telef oldu

Su kanalı ölü ve can çekişen balıklarla doldu

Tarım İlçe Müdürlüğü, arazözlerle kanala temiz su bırakarak balıkları hayata döndürmeye çalıştı

ANTALYA – Antalya’da daha önce de balık ölümlerinin yaşandığı yağmur suyu tahliye kanalı ölü ve da can çekişen balıklarla doldu. Vatandaşlar, son 2 ayda binlerce balığın telef olduğunu ancak önlem alınmadığını dile getirdi.

Manavgat ilçesinde Bahçelievler Mahallesi çevre yolu üzerinde bulunan yağmursuyu tahliye kanalında balık ölümlerinin önüne geçilemiyor. Bu sabah evlerinin önüne çıkan mahalle sakinleri, kanalda ölmüş ve ters dönmüş binlerce balığı görünce şaşkına döndü. Son 2 ayda yaşanan balık ölümleri karşısında ne yapacaklarını şaşıran mahalle sakinleri yetkililerin yardımını bekliyor.

Balık ölümleri karşısında çaresiz kaldıklarını belirten 9 yaşındaki Ecrin Karayel “Ben balıkların öldüğünü görmek istemiyorum. Onların da canı var. Lütfen artık duyarsızlığı bırakalım. Benim canım acıyor. Bakın binlerce balık ölmüş vaziyette. Can çekişenler var. ” dedi.

Nuri Karayel, hayat yardımıyla su kanalına inerek elleriyle topladığı ölü balıkları gösterip yardım istedi. İhbarların ardından Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri Manavgat ırmağından aldığı suyu kanala bırakarak balıkların oksijen almalarını sağlarken, suyun dibinde yatan bakıların büyük bölümünün yeniden yüzdüğü gözlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ARİF KAPLAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Türkler yemiyor, Uzak Doğulular hayran: Milyonlarca dolarlık kazanç
Next post Dalgıçlarla su altı temizliği torba torba çöple bitti: Halı, masa, av fişeği ve yüzlerce şişe çıkartıldı