Timsah kostümlü dev balık gölde ortaya çıktı. Dev çenesi ve keskin dişleri var

Singapur’daki gölde kıyıya vuran timsah kostümlü balık, deniz bilimcileri hayrete düşürdü. Bilim insanları, dev çenesi ve keskin dişleri olan balığın, tehlikeli olabileceği uyarısında bulundu.

Singapur’da eşine az rastlanan bir balık gölde kıyıya vurdu. Deniz bilimcileri hayrete düşüren balığın, deniz bilimcilerin dikkatini çektiği ve hemen incelemeye alındığı öğrenildi.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre İskoçyalı olan ama şu anda Asya’da yaşayan 31 yaşındaki Karen Lythgoe, balığın kalıntılarını MacRitchie Gölü’nün kıyısında saptadı. Lythgoe yaratığı keşfettiğinde “şoke oldu ve onu tarih öncesine ait diye niteledi.

Yerel sakinler, bir timsah balığı gibi görünen ve 16 bin kilometre uzaktaki ABD’nin güneyine özgü balığı tanımlamakta güçlük çekti. Balığın buraya nasıl geldiğini merak eden yetkililer şaşkına döndü.

Söz konusu balık, insan için zehirli olan yumurtalar üretiyor ve besin zincirinin tepesinde yer alan bir yırtıcı. İstilacı türleri yaban hayatına izinsiz salmak, yerel çevrede ve halihazırda orada yaşayan canlılar üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir.

“TARİH ÖNCESİNE AİT GİBİYDİ”

Timsah kostümlü balık hakkında açıklamada bulunan Lythgoe, “Tahta kaldırım üzerinde halihazırda ona bakan bazı insanlar vardı ancak burası ne olduğunu görmek için çok uzaktı. Noktadan bunun bir timsah olduğunu düşündük ama pek doğru görünmüyordu, o yüzden daha yakından bakmak için yoldan çıktık. Bir timsah değildi! Hayvanat bahçesinde görebileceğiniz bir şeye benziyordu. Büyük çene ve dişleriyle tarih öncesine ait gibiydi” dedi.

Şehrin su dağıtım birimi (PUB) ve Milli Parklar Kurulu, canlıyı bir timsah balığı olarak tanımladıklarını ifade ettikleri ortak bir açıklama yayımladı.

BALIĞIN CESEDİ KALDIRILDI

Yerel basın kuruluşlarının haberlerine göre, yerel balık tüccarları sadece 20 santimetre boyundaki yavru timsah balıklarını satıyor ve bu da yapılan açıklamayı makul kılıyor.

Yetkililer halka şunu hatırlattı:

Bu hayvanların doğaya salınması hassas sucul ekosistemimizi bozacaktır ve su kaynaklarımızın kullanıcıları için de tehlike arz edebilir. Singapur yasalarına göre, hayvanları barajlara ve su kanallarına bırakmak 3 bin Singapur dolarına (yaklaşık 16 bin TL) kadar para cezasına çarptırılmanıza yol açabilir. Balığın cesedi artık PUB tarafından kaldırılmış durumda.

Kaynak Yeniçağ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post ŞASOBDER Başkan Yardımcısı Mustafa KILIÇ’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.
Next post Çevre kuruluşlarına göre tatlı su balıklarının üçte biri yok olma tehdidi altında