Balık Nasıl Tutulur? Balık Tutarken Kullanılan Malzemeler Ve Püf Noktaları

Günümüzde pek çok kişi balık sezonunun açılması ile birlikte balık tutmaya başlamaktadır. Kimi zaman hobi amaçlı kimi zaman ise satmak amaçlı balık tutulmaktadır. Bu nedenle sizler için balık nasıl tutulur? Balık tutarken kullanılan malzemeler ve püf noktaları nelerdir? İşte, detaylar.

Balık Nasıl Tutulur? Balık Tutarken Kullanılan Malzemeler Ve Püf Noktaları

 Balık tutmayı seven kişiler ellerine oltaları alıp sahillerde yerini almaya mevsimi geldiğinde başlarlar. Pek çok kişi tarafından da hobi olarak yapılan bu olta balıkçılığında balık tutarken genel olarak yapılması gereken en önemli şeylerden birisi de sabırlı olmak ve de pes etmemektir. 

 Balık Nasıl Tutulur?

 Balık tutmak için, çeşitli bilgilere sahip olmak gereklidir. Amatör bir ba­lıkçı hemen hemen her şeyden öncesinde balık cinslerini bilmesi gereklidir. Ayrıca balıkların avlanış zaman­ları, avlanma araçları ile ilgili gereken malzemeleri bilmeli ve de aynı zamanda kişiler balık tutarken sabırlı ve de soğukkanlı olmalıdır.

 Balık tutarken öncelikle kamış makinesine uygun olan misinayı sarılır. Daha sonra kamış ile makine eşleştirilir. Ardından yakalamak istenilen balığa göre seçilen iğne takımı kamış ile birleştirilir, yemi hazırlanır. Bu şekilde balık tutulmuş olur.

 Balık Tutarken Kullanılan Malzemeler 

 Balık tutarken kullanılan malzemeler aşağıdaki gibidir. Bunlar;

 Olta kamışı, yemler, olta misinası, misina makası, olta iğnesi, şamandıra ve tercihe göre ağ, olta, zıpkın ve de kayık gerekli olmaktadır. Buna ek olarak fırdöndü ve klips, misina makası, kurşun, iğne çıkarıcı ve kova da mutlaka gerekli olan malzemeler arasında yer almaktadır.

 Balık Tutmanın Püf Noktaları

 Balık tutmanın püf noktaları aşağıdaki gibidir. Bunlar;

 Yakalamak istenilen balıkları kaçırmamak için avlanılacak yere oldukça sessiz yaklaşılmalıdır.

 Gün ışığında avlanma yapılacak ise bu durumda olta mümkün olduğunca uzağa atılmalıdır.

 Levrek ve ya çipura gibi bazı iri balıklar yakalamak istenir ise olta ile kayalıkların derinlerine inmek gereklidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Dünyada sadece Burdur Gölü’nde bulunuyor… Tamamen yok olmak üzere
Next post Caretta Caertta deniz kaplumbağasını balıkçılar kurtardı