Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu

ANKARA İLİNE BAĞLI HİRFANLI-SARIYAR ve KOYUNBABA BARAJLARI’NDA AMATÖR BALIKÇILIĞA AYRILAN ALANLARIN LİSTESİ

.Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 07.09.2020 Tarihli görüş yazısının Federasyonumuza ulaşmasından sonra 15.09.2020 Tarihinde Federasyonumuz sayfasından konu ilan edilerek Hirfanlı Baraj Gölü 1. 2. ve 3. Bölgeleri ile Koyunbaba Barajı ve Sarıyar Barajı sahalarında amatör balıkçılara ayrılması gereken alanlar siz değerli olta balıkçılarımıza sorulmuştu.

Gelen cevaplar düzenlenerek dilekçe ekinde İl Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’ne iletilmiş olup ASOF olarak tüm görüşlerimiz Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kabul edilerek ilgili liste yazı ekinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, Kiracılar ve Federasyonumuza tebliğ edilmiştir.

Buna göre Hirfanlı Baraj Gölü 1. 2. ve 3. Bölgeleri ile Koyunbaba Barajı ve Sarıyar Barajı sahalarında amatör balıkçılara ayrılan alanlar ekteki listede yer almaktadır.Bu duruma göre belirlenen alanlarda gün sınırlaması olmadan her bir olta balıkçısı en fazla 3 iğneli 1 olta takımı ile ve 5/2 Tebliğin diğer maddelerine de uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilir.

Yapılan bu düzenleme ile Amatör Balıkçılığa ayrılan sahalar bir hayli genişletilmiş, hatta Koyunbaba Barajı’nın kıyı şeridinin neredeyse tamamına yakınında amatör balıkçılık serbest bırakılmış olup ilerleyen anlarda sıkıntı yaşanması halinde tekrardan düzenleme yapılacaktır. Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’müze teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz. Rast gelsin.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu

ASOF Yönetim Kurulu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Amatör balıkçılar için balon balığı avcılığı izni yok
Next post İstanbul Boğazı’ndaki tehlike: ‘Müsaade edilmemesi gerekiyor’