Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu Sertan Acar şimdi ne yapıyor?

Diş hekimliği için sinemayı bırakan Yeşilçam’ın yakışıklı jönü Sertan Acar, şimdilerde Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde hayvanlar ve doğayla iç içe yaşıyor. Ediz Hun, Yıldız Kenter ve Cüneyt Arkın gibi isimlerle aynı filmlerde rol alan Acar, İstanbul’daki şehir hayatından vazgeçti

  • 01Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sertan Acar şimdi ne yapıyor? - Magazin haberleri
  • 1970’li yıllarda Cüneyt Arkın, Yıldız Kenter gibi usta isimlerle birlikte rol alma fırsatı bulan Yeşilçam’ın Yakışıklı Jönü Sertan Acar, yaklaşık 8 filmde oynadıktan sonra hayali olan hekimliği yapabilmek için kariyerinin en parlak döneminde sinemayı bıraktı.
  • 02Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sertan Acar şimdi ne yapıyor? - Magazin haberleri
  • Daha sonra Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Kerpe’ye taşınan Acar, burada kendisini doğaya bıraktı. Acar, kurduğu otelde insanları misafir etmenin yanı sıra, burada çeşitli hayvanların bakımını yapıyor.
  • 03Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sertan Acar şimdi ne yapıyor? - Magazin haberleriHavanın güzel olduğu zamanlarda ise teknesiyle birlikte denize açılan Acar, hobi olarak balıkçılıkla ilgileniyor.
  • 04Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sertan Acar şimdi ne yapıyor? - Magazin haberleriSertan Acar ve eşi Meral Acar, şöminenin karşısında kahvelerini yudumlayıp sohbet ederek, hayvanlarla ve doğayla iç içe yaşıyor.
  • 05Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sertan Acar şimdi ne yapıyor? - Magazin haberleriTürk sinemasına nasıl başladığını anlatan Sertan Acar, “İlk filmim Ayşecik. Ediz Hun gibi Yeşilçam’dakilerin çoğu rahmetli oldu Sadi Alışık gibi. İzzet Günay ile oynadık, Cüneyt Arkınla baba ve oğlu oynadık. Ama çoğu vefat etti. Yeşilçam farklı bir olay. Yeşilçam’dan olmaktan da gurur duyuyorum. O zaman diş hekimliğinde okuyordum. 1973-1974 senesinde baktım okulda zorluk çekiyorum, mezun olamayacağım sinemayı bırakmaya karar verdim.” dedi.
  • 06Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sertan Acar şimdi ne yapıyor? - Magazin haberleri
  • Acar, “Yıldız Kenter gibi bir dehayla da anne ve oğul olarak Fatma Bacı filminde oynama şerefini buldum. En son filmim de Cüneyt Arkın ile Battal Gazi filmi oldu. Ondan sonra kesinlikle karar verdim, 22-23 yaşında sinemayı bıraktım ve hekim olmayı tercih ettim. Sinemaya 1971 yılında adım attım. Zeynep Değirmencioğlu o zaman ağabeyimin flörtüydü. Dolayısıyla vapurla Kadıköy’e geçerken Karaköy’de vapurla iskele arasına düştü. O zaman üniversite öğrencisiydim, ben de onu çıkarttım. Daha sonra aileyle tanıştık. O zaman da bir film yapıyorlarmış. Bana bir teklifte bulundular öyle başladım.” ifadelerini kullandı. 
  • 07Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sertan Acar şimdi ne yapıyor? - Magazin haberleri8 filmde oynadığını belirten oyuncu, “Hekim olmak için sinemayı bıraktım. Yoksa hekim olamayacaktım. Daha sonra buraya 38 sene önce tesadüf olarak geldim. Burası benim cennetim oldu, çok mutluyum. Burada balık tutuyorum, hayvanlarım var, bir otelimiz, bir de deniz kenarında bir kafemiz var. Burası benim için bir eğlence, ailemle güzel günler geçiriyoruz. Doğal bir ortamda yaşıyoruz, kendimiz ekip biçiyoruz. Arıcılık yapıyorum, keçilerim, kazlarım, ördeklerim var. Havanın durumuna göre günüm geçiyor. Hava güzelse denize çıkıp balık tutuyorum, hava yağışlıysa bahçede ya da otel içerisinde kalıyorum” dedi.
  • 08Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sertan Acar şimdi ne yapıyor? - Magazin haberleriPek fazla imkan olmadığı için eski Türk filmlerinin çok büyük zorluklarla çekildiğini belirten Acar, “Eskiden taş devri, şartlar çok kötüydü, her şey kısıtlıydı. Dolayısıyla şu andaki imkanlara sahip arkadaşlar daha rahatlar. Dijital olduğu için bir saniyeyi defalarca çevirebiliyor. Eskiden her şey kısıtlıydı. Negatif film çok az geliyordu. Bu imkanlarla filmleri bitirmek durumundaydık. Eski Türk filmlerde uçak geçmesi, uçak geçmesi, saatin geçilmesiyle alay ediliyor ya, başka bir şans yoktu. O zamanki yapımcılar ve oyuncular çok zor şartlarla çalışıyorlardı. Hepsi birer kahramandı. Zorluklar altında çok güzel filmler yaptılar” diye konuştu.
  • 09Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sertan Acar şimdi ne yapıyor? - Magazin haberleriBattal Gazi filmlerinin çekimleri yapıldığı esnada başından geçen ilginç bir olayı anlatan Acar, “Unutamadığım bir anım Battal Gazi filmleri çekimi sırasında oldu. Rumeli Hisarları’nda filmin çekimi yapılıyordu. Öğlen tatili oldu. Herkes kenara çekildi. Bu arada rejisör benim kuleye çıkıp Osmanlı bayrağını çekmemi söyledi. Üzerimde de şövalye kıyafeti 2 tane kılıç var. Bizanslarla savaştığımız için kılıçlar kan içinde. Ben nefes nefese kuleyi çıktım. Tam kuleye çıkınca 2 tane kadın Japon turist beni gördüler. Kuleden aşağı atlıyorlardı. Film diyorum, sinema diyorum. Aşağı atlıyorlardı, zor ikna ettim” şeklinde konuştu.
  • 10Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sertan Acar şimdi ne yapıyor? - Magazin haberleriİnsanların, kendisini gördüklerinde zaman hala ilgi gösterdiklerini söyleyen Acar, “Daha önce ilgileri karşısında sıkılıyordum. Daha sonra koyverdim kendimi. İnsanlar fotoğraf çektirmek istiyorlar, eski anıları yad etmek istiyorlar. Ben de onları kırmıyorum. Onlarla sohbet ediyorum. Onların da hoşlarına gidiyor” ifadelerini kullandı.
  • 11Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sertan Acar şimdi ne yapıyor? - Magazin haberleri
  • 12Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sertan Acar şimdi ne yapıyor? - Magazin haberleri

kaynak habertürk

About Post Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Previous post Balıkçıların ağına takılan insan boyunda balık görenleri şaşırtıyor
Next post Çanakkale’de müthiş keşif! Balıkçılar buldu