Seyhan Alası / Tayyar ÇELİK

Merhaba arkadaşlar yazıma başlamadan önce avını yaptığım alabalık türünün ve avlanma zamanları
ile ilgili kısa bir bilgi paylaşmak istedim. 4/2 Amatör Amaçlı Su Ürünlerini Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’e göre 1 Ekim – 28 Şubat tarihleri arasında tüm Türkiye genelinde doğal alabalık türleri avı yasağa girmektedir. Av süresince alıkonulabilir limit ise 3 adettir ve 25cm den büyük olmalıdır.


Avını yaptığım alabalığın türü ise Seyhan Alası’dır (Salmo Labecula). Bu türe Seyhan nehri ve Ecemiş Çayı kollarında yaygın birşekilde rastlanmaktadır. Bu avlak ise buralardan çok çok uzaklardadır.
Bu türü bu avlakta ilk yakaladığımızda çok şaşırmıştık.

Burada da yaygın bir şekilde çıkmaktadır. Beş aylık uzun bir ayrılığın ardından çok şükür sezonu açabildik. Beş ayı beş yıl gibi geçirdik. Sezon açılışına haftalar kala dostum Fatih AÇAR ile sezonu nerede açacağımız ile ilgili çalışmalara başladık. Malum daha kış aylarında olduğumuz içinde meralar bir hayli sıkıntılıydı. Açılışa günler kala belirlediğimiz meralarda ya yoğun bir kar yağışı vardı ya da yağmur. Bu yüzden birçok yeri eledik ve en az yağış alan bu meramıza gitmeye kadar verdik. Aslında yağmur sonrası bu merada suyu tavında yakalamak çok zordu.

Kumar oynayarak şansımızı denemeye karar verdik. Meramız Karaman’a
250 km uzaklıkta olmasına rağmen yolculuğumuz beş saati buluyordu. 23:00 da başladığımız yolculuğu
03:40 da meramızda sonlandırdık. Gelirken yollar ıslaktı ve ilk işimiz dereye bakmak oldu. Derede su seviyesi yüksek olmasına rağmen su oldukça berraktı. Bu dereye daha önce birkaç kez gelip olta bile atamadan dönmüştüm. Suyun berrak olmasına çok sevindik. Telefonlarımızın alarmlarını 07:00 ye kurduk aracımızda yatmaya çalıştık.

OLTACI DERGİSİ
MART / NİSAN 2020 YENİ SAYIMIZ ÇIKTI..
Abone OL / Abone YAP lütfen..
OLTACININ SEKTÖRÜN GÖZÜ KULAĞI SESİ
Her biri birbirinden kıymetli yazarlarımızın dolu dolu yazılarını
görsellerini keyifle heyecanla takip etmenizi unut ediyoruz.
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJy…/viewform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Buz Gibi Soğukta Baraküdalar İle Dans / Tolga ÇALIM
Next post Ukrayna’da Balık Avı / Cenk NAYIR