Amatör ve Sportif amaçlı avcılık hakkında araştırma önergesi / Osman DEMİRTAŞ

         SAYIN VEKİLİMİZ METİN NURULLAH SAZAK’IN SORULARI!

         MHP Eskişehir millet vekilimizin Amatör ve Sportif  amaçlı avcılık hakkında Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ’ye sordu.

         Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (ESBALDER) Başkanı Osman DEMİRTAŞ katil misina ağlarla ilgili 40 sayfalık rapor ve fotoğraflarını MHP Eskişehir Millet Vekili Metin Nurullah Sazak’a iletmişti “konu ile ilgili gerekli girişimlerde bulunacağım” diyen MHP’li Sazak bu kapsamda yanıtlaması için Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ’ye soru önergesi sundu.

         TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde ESBALDER’in de görüş ve önerilerini bakanlığa sunduğunun altını çizen MHP’li Sazak “ülkemizdeki rekreasyonel balıkçılık turizm’inin geliştirilmesi ve amatör avcılığın teşvik edilmesi için amatör balıkçılık dernekleri ile koordineli çalışarak yeni düzenlemeler hayata geçirilmelidir” ifadelerine yer verdi.

         Amatör balıkçılığın özendirilmesi gereken bir hobi olduğunu kaydeden MHP’li Sazak’ın bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ’ye yönelttiği sorular şu şekilde.

  1. Yeni düzenlemeler için Bakanlığınız tarafından amatör balıkçılık dernekleri ile koordineli olarak çalışmalar yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise bu çalışmalar nelerdir?
  • Bakanlığınız tarafından iç sularımızda sürdürülebilir balıkçılık için yapılan çalışmalar nelerdir?
  • Eskişehir ilimizdeki Kunduzlar Barajı ve Kanlıpınar Göleti için uygulanan avlanma yasağının kaldırılması planlanmakta mıdır?
  • 3/2 Tebliğde yasaklanan ancak4/2 tebliğ için iç sularda serbest bırakılan misina ağların tekrar yasaklanması planlanmakta mıdır?
  • Bilinçsiz ve kaçak avlanmanın önüne geçmek için yürütülen çalışmalar nelerdir?
  • Vatandaşlarımızın kaçak avcılığı şikayet etmesi için bir ihbar hattı bulunmakta mıdır? Yoksa 7/24 çalışacak bir ihbar hattının kurulması düşünülmekte midir?

                                                                                                             Sayfa2

  • Avlanmak için belirlenen zaman yasakları hangi krıterlere göre karar verilmektedir?
  • Zaman yasakları belirlenirken Sazan, Yayın ve Kadife balıklarında olduğu gibi bölgesel ve iklimsel özelliklerin diğer balıklar için de uygulanmakta mıdır?
  • Nesli tükenme tehlikesi altında olan Kalkan,Yağ,Yılan ve Sis baılğı gibi türlerin avcılığa yasaklanması düşünülmekte midir?
  1. Sudak ve Lüfer gibi balıkların neslinin korunması amacıyla alıkonulabilir boy limitlerinin tekrardan gözden geçirilerek dünya standartlarına çıkartılması için çalışmalar yapılmakta mıdır?          

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Amatör Balıkçılık Sorunları Çalıştayı Yapıldı / Yücel CANVAR
Next post Güzel Bir Hafta Sonu / Çetin DİKİCİ