AKDENİZ MACERASI / Onur Fırat POLAT

AKDENİZ MACERASI

Bir Akdeniz macerası için daha taşlar yavaş yavaş yerine oturuyordu.

Değerli abim Yüksel Özbay ile birlikte bir kaç plan yapıp gerçekleştiremediğimiz için üzülüyordum.

Akdeniz’den sürekli taze haberler ve fotoğraflar geliyordu, bunlara baktıkça bizde gaza geliyorduk ve iştahımız kabarıyordu.

Yüksel Abiyle bir araya gelip güzel bir plan yapıp ardından Ahmet Abiyi aradık ve müsait olduğu  bir tarihe birlikte karar kılıp hazırlıklara başladık.

Yola çıkma vakti gelip çattığında ben dükkanda Yüksel babanın gelmesini beklerken değerli, yakışıklı kardeşim Evren Yücel ziyaretime gelmişti.Evren adeta patlamaya hazır bir bomba gibiydi her zaman balık avı için hazır kıta beklemektedir kendisi.

Sohbet muhabbet derken nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde Evren kardeşimin kendisi de plana dahil oldu.Ben olayı anladığımda ve kendime geldiğimde Adana otobanında türküler eşliğinde ve yoğun kar yağışı altında yolumuza devam ediyorduk, kahkahalarımız müzik sesine karışıyordu.

Gecenin bir vakti konaklayacağımız noktaya vardığımızda bizi Ahmet ve Cengiz abi karşılıyor, ekipmanlarımızı aracımızdan indirip eve yerleştikten sonra gümbür gümbür yanan kuzine sobanın başında muhabbet almış başını gitmişti.

Sabah dinç uyanmak için artık biraz dinlenmemiz gerekiyordu, e zaten birde yol yorgunluğu vardı.

Sabah uyanıp güzel bir kahvaltının ardından açıldık mavi sulara ve başladık sıcak noktalarımızı yoklamaya, avımız balık olmamasına rağmen çok keyifli geçiyordu.İki ayrı botla keyifli saatler geçiriyorduk.Ama hava muhalefeti sebebiyle sudan çıkmamız gerekiyordu.

Akşam olduğunda kebap yapmak için hazırlıklara başladık. Adana’ya gelipde  kebap yemeden gitmek olmazdı tabii ki…  Adana merkezden dostlarında aramıza katılmasıyla muhteşem saatler bir birini kovalıyordu.Sohbet, muhabbet, şarkılar, türküler derken vakit epey geçmişti.

Sabah biraz geç uyandık, güzel bir köy kahvaltı sofrası hazırladık hep birlikte, mis gibi kahvaltının ardından yeniden takımlar hazırlandı ve balık avı için hava muhteşemdi.

Sırtı çekerek ilerlerken sıcak noktaya gelmiştik.Nihayet ve herkes favori sahtesini seçti, başladık at çek yapmaya, diğer botta Evren kardeşim güzel lüferler kandırmaya başlamıştı bile ve ardından bütün ekip muhteşem balıklar yakaladık.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ ŞUBAT 2020 108. SAYISINDA

ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post LRF Av Tekniğinde Makine Tercihi / Alper SERTTAŞ
Next post Antalya balık avı / Rıza BALCI