PALAAAMUTTTTTTT…… / FUNDA ELÇİ

PALAAAMUTTTTTTT……

Deliler aramıza katılırsa ne olur ?????tabii ki dee Oltacı…

Balık hobi gruplarında insanları takip ediyorum, kendi yaptıklarıma bakıyorum. Vardığım sonuç bu..

Normal adam cesareti değil valla bizimkisi. Geçen yine böyle hava tahmin raporlarına bakıp denize açıldık, hemde iki kişilik fiberle…Haa durdu haa duracak hava derken, daha fena oldu deniz… Çıkış biraz riskli oldu. Ama biz avımızı yaptık, vazgeçmedik. Aslında biliyorum, denizle şaka olmaz, siz sakın yapmayın… Hani bir söz var ya; “hocanın dediğini yap, yaptığını yapma” tam o durum… Dünya için önemli bir tarih 02.02.2020, hayatta olanlar bir daha böyle bir tarih göremeyecek malum.İçimdeki his iyi birşeyler olacak diyor, o zaman denemek lazım gelir.

Ben yaklaşık 2 yıla yakın zamandır slow Jig çalışıyorum. Ama bugüne kadar başarı elde edememiştim. Nedeni de benim için doğru ağırlığı bulamamam ve doğru aksiyonu veremiyor olmamdı. Veee bu sefer oldu… İrice palamutları slow Jigle yakaladım. Palamutu çekmekte ayrı bir keyif. Kalama yapan güçlü bir balıktır. Döne döne çıkar yukarıya, boş bırakmaya gelmez.Bir taraftan o asılır, bir taraftan sen. Bu mücadeleyi 4 kez verdim, ama sadece 3 tanesini kazanabildim. Son palamutta fiberde ki diğer arkadaşla aynı anda yakalayınca birbirlerine dolanmasınlar diye yavaş çekmek zorunda kaldım ve tam teknenin yanına getirmiştim ki; gözgöze geldiğimizde son kafa hamlesi ile kurtardı kendini… İşte o son hamleye izin vermemek gerekiyordu, olmadı… Neyseee demem o ki; o gün avda özel bir tarihi kendim için daha da özel yaptım…

Bu arada avlarım da yeni bir totem yapıyorum, ciddi işe yarıyor… Ne yakalamayı hayal ediyorsam onun ismini sesleniyorum denize oltamı atarken… “Palamutttt, palamuttt” dıye seslendim geldiler, bir başka avda da ”kuzuuuu , kuzuuu” dedim işe yaradı… “gridaaaa” diye seslenişte çok yakında bu sinemadaaa.

Aslında sizlere bir şey itiraf etmek istiyorum, sizinle buluştuğum her yazımda, bende kendi avcılık serüvenim de level atlamış oluyorum. Yeni bir şey öğrenmiş, yeni bir şey denemiş, yeni bir başarıya imza atmış. Bunları sizle paylaşmakta ayrı bir zevk oluyor. Her insana ileriye doğru bir adım için motive gerekli, benimki de Oltacı Dergisi ve dergiye kaleme aldığım yazılar oldu. Her yazıya farklı konu gerekli düşüncesi ile hareket edince bir baktım bu beni motive diyor ve ufkum genişliyor. Bir sonra ki yazı da bakalım neler olacak… Balina yakalar mışım, zuuhaaahaaahaaa….

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ ŞUBAT 2020 108. SAYISINDA

ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Ailecek Doğa Balık / MURAT YAREN
Next post LRF Av Tekniğinde Makine Tercihi / Alper SERTTAŞ