Türkiye Su Ürünleri İhracatında 2023 Hedefini Şimdiden Yakaladı

Türkiye Su Ürünleri İhracatında 2023 Hedefini Şimdiden Yakaladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, su ürünleri ihracatında 1 milyar dolar olarak belirlenen 2023 yılı hedefinin geçen yılsonu itibarıyla yakalandığını belirterek, “Yeni hedefimizi 2 milyar dolar olarak belirledik.” dedi. 

Pakdemirli, su ürünleri sektöründeki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Balığın sağlıklı beslenme için vazgeçilmez bir besin olduğunu ifade eden Pakdemirli, Türkiye’de kişi başına balık tüketimin geçen yıl itibarıyla 6 kilogram olduğunu söyledi.

Balığın mutlaka daha fazla tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Pakdemirli, şöyle konuştu:

“Balığı mevsiminde uygun fiyatlara alabiliyoruz. Su ürünlerinde geçen yıl 760 bin ton üretim gerçekleştirdik. Tüketimde artışımız fazla değil ama güzel haber şu, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023 için belirlediğimiz 1 milyar dolarlık ihracat hedefini geçen yılsonu itibarıyla gerçekleştirdik. Yeni hedefimizi 2 milyar dolar olarak belirledik.”

“GERÇEK BALIKÇININ HAKKI KORUNACAK”

Türkiye’nin balıkçılık alanında üretimde iyi olduğunu dile getiren Pakdemirli, “Yurt dışı piyasalara baktığımda, iş adamlarıyla yaptığım görüşmelerde de gördüğüm, bizim balığımızı Fransa, Yunanistan pazarlıyor. Kime? Hollanda’ya, Almanya’ya. Bizim ettiğimiz karın üstüne bir kar daha koyup veriyorlar. Bu tabii ki ticaretin de doğal neticesinden olabilir ama ana eksenin o taraftan gitmemesi lazım.” diye konuştu.

Pakdemirli, Su Ürünleri Kanunu’nun yılbaşında güncellenerek yürürlüğe girdiğini anımsatarak, bununla gerçek balıkçıların hakkının korunacağını ve yasa dışı avcılıkla etkin mücadele edileceğini kaydetti.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ OCAK 2020 107. SAYISINDA

ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Zor Zamanlar / Birol TANGUT
Next post Türkiye’de Avlanan ve Yenilebilen Balık Türleri