LRF Nedir Nasıl Yapılır? / Alper SERTTAŞ

LRF Nedir Nasıl Yapılır?

Sevgili dostlar, son zamanların popüler avcılığı LRF… Nedir bu LRF? Nasıl yapılır? Balık avcılığıyla amatör olarak ilgilenen herkesin kulağına ilişen LRF avcılığı da, spin avcılığına benzeyen ama ufak tefek farkları, artıları eksileri olan farklı bir avcılık yöntemi diye kısaca açıklayabiliriz.

LRF avcılığı benim en çok sevdiğim avlanma şeklidir. İncecik takımlarla av yapılan, yem olarak sahte silikonlar kullanılan bu avcılık aslında beceri ve tecrübe gerektiren bir av yöntemidir.

Japonya’da ve Avrupa’da bir kaç yıl öncesinde kullanılmaya başlanan bu yöntem yine bir kaç senedir de ülkemize gelen ince kamışlarla bu tekniğin ilk temelleri atılmıştır. LightRock Fishing yani kısaca LRF avcılığı aslında hafif kaya balıkçılığı’ndan çıksa da artık kaya, kum, taşlık ayırmadan her yerde verimli olarak av vermekte ve bir çok balığın avlanıldığına şahit olmaktayız.

Spin avcılığında olduğu gibi sert maket balıkların at-çek avcılık yapılmakla birlikte kokulu ve kokusuz silikonlarla da doğru aksiyon verilerek balıkları kandırmak mümkündür. Türkiye’de de bu sistemi LRF adı altında kalıplaştırmış olsak da, bu sistemi aslında tek bir kalıp altında tutmak ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Amatör balık avcısı olarak nitelendirdiğim biz balık avcılarının aslında amacı tuttuğu her balıktan büyük zevk almaktır. Bu konuda da nasıl spin avcılığında farklı, surf avcılığında farklı olduğu gibi LRF avcılığında da farklı takımlar kullanmak gerekir. Kendine has kamış, makine misina ve silikon&maket balıklar kullanılarak küçücük bir istavritte bile trofe tadını oltanızda alabilmek bu tekniğin en güzel özelliğidir. Bu teknikte amaç kovalarca balık tutmak değil, tutulan bir tek balıkta bile trofe tadında av yapabilmektir.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ OCAK 2020 107. SAYISINDA

ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Türkiye’de Avlanan ve Yenilebilen Balık Türleri
Next post Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun