Karanlık Buluşma / Altay Tuna POLAT

Karanlık Buluşma

Edirne – Kaderimizi başımıza ne geldiği değil başımıza gelenler karşısında bizim nasıl tepki verdiğimiz belirler. Bu anlayışla çıkmıştık bu sefer yine karanlık içindeki arayışımıza. Gecenin içinde yol göstericimiz gökyüzündeki ay ve yıldızlar yakıtımız inancımız olacaktı. Her şeyi arkada bırakacaktık bir av boyunca. Bütün dost ve düşmanlarımızı. Yanımızda yoldaşlarımız oltalarımız olacaktı sadece. Hata ve pişmanlıklar gelmeyecekti bizimle bu ava. Duygular ve umut gelecekti. Çünkü intikam alma fırsatını zaman bize bir gün sunduğunda almayacaktık intikam ama unutmayacaktık da.

Bütün bu duygu ve düşüncelerle karanlığın içinde ok gibi fırladık meraya doğru öğleden sonra. Hedefimizde sudak balıkları vardı. Bizi geçen yıl hiçbir avda boş göndermemiş bu sudak balıklarına olan sonsuz saygımızla bu avda yakaladığımız bütün balıkları salmaya daha sefere çıkmadan karar vermiştik.  Spin takımlarımızı kullanacaktık. Daha önce Muğla’da gerçekleştirdiğimiz avlarda çeşitli talihsizlikler sonucu bir türlü istediğimiz performansı alamadığımız Almanya’dan özel olarak getirdiğimiz WFT Dynamix 0,12 mm ipi deneme ve sınırlarını zorlama fırsatı bulacaktık. Daha yola çıkmadan hazırlamıştık takımlarımızı.

Meraya ulaştığımızda güneş batmış, ufukta hüzünlü muhteşem bir kızıllık geceye merhaba diyordu. Karanlık yavaşça ama kendinden emin bir şekilde bütün merayı kapladı. Ava spin takımlarımızın ucundaki titanyum tellere silikon yemlerimizi takarak başladık. Titanyum tel; sudak, turna ve kofana gibi dişli balıkların avında kullanılan çelik telin pahalı ve artistik bir alternatifidir. Çelik tele göre daha sağlam ve güçlüdür. Ama çelik tel de görevini bu balıklarda pek iyi bir şekilde yerine getirir. Yani kısacası bizim çelik tel yerine titanyum tel kullanma sevdamız arabanın jantlarını artistik olsun diye büyütmek, arkaya spoiler veya çift egzoz çıkışı takmak gibi bir şeydi 😉 Ama bizi daha formda hissettirdiği için hala varsa titanyum tel kullanmaktan çekinmiyoruz. Neyse dönelim avımıza.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ ARALIK 2019 106. SAYISINDA

ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Bir ‘Youtuber’ kolay yetişmiyor / Tolga ÇALIM
Next post DERYA KUZULARI / Hristo YUVANİDİS