Bir ‘Youtuber’ kolay yetişmiyor / Tolga ÇALIM

Bir ‘Youtuber’ kolay yetişmiyor

​Herkese merhaba değerli Oltacı Ailem ve okurları.

Bir yeni yılın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız, sevdiklerinizle beraber nice mutlu, huzurlu ve bol balıklı yıllar diliyorum tüm hobidaşlarıma.

Sırasıyla başlayalım öyleyse. Günlerden birgün shorejig yapmaya karar verdim ve Antalya’da çok sevdiğim meralarımdan Fener’e gitmeye kararı aldım. Kayalıklardan indikten sonra burun kısmında jiglerimi atıp çeksemde hiçbir hareket olmayınca, koya geçip kalamar peşine düşmek istedim. Kalamar zokalarımı taktıktan sonra yaklaşık yarım saat içerisinde herhangi bir aksiyon olmayınca öylesine jig takıp yatay şekilde jig yapayım dedim, derinliği çok olmadığı için dibe fazla indirmiyordum ve direk yatay olarak aksiyon veriyordum. Bir iki üç derken #zankkk birşey bindi ve titreşimlerinden yazılı orkinos olduğunu anlamıştım, kiloya yakın güzel bir yazılı orkinostu. Günün başka bir skoru olmayınca tek balıkla avı sonlandırıp önümdeki diğer maceralara odaklanmam gerekiyordu.

Akşamına düden şelalesine kalamar ve baraküda avına inmiştim. İtiraf etmem gerekiyor ki Düden şelalesi  Antalya’nın en hırçın meralarından birisidir arkadaşlar ve banamısın diyen birçok babayiğidin gitmeye cesaret edemeyeceği bir meradır. Güzelliğinin yanı sıra; tehlikeli, karanlık, inişi sıkıntılı ve kendine has kaya yapısıyla birçok meradan farklıdır. Hedefteki balıklar; kalamar ve baraküdaydı. İlk olarak kalamara çalışmıştım ve Molix turuncu kalamar zokamla iki tane kalamar kandırmayı başarmıştım. Sonrasında herhangi bir hareket olmayınca sağ taraftaki kayalara geçip baraküda peşinde koşturayım dedim. Bir oldu, iki oldu, yirmi oldu derken, 18 santimlik limon renkli Molix white pearl orange rengini taktım ve ne olduysa ondan sonra oldu, #Zankk sesiyle 3000’lik makinemin kalaması yanmaya başlamıştı bile. Balığa fazla aman vermeden hızlıca sardım ve 2 metreden yukarıya sakince kaldırdım, evet 76 santimlik babakobra artık benimdi, çok mutlu olmuştum ve devamının geleceğini düşünüyordum. Aradan 1 saat geçti ve 54 santimlik ikinci baraküdam  Molix finderjerk 110 ghost french modeline gelmişti ve ardı ardına atışlardan sonra hattrick yapamayınca iki kalamar iki baraküdayla merayı terketmek üzere yola koyuldum. Bir diğer macerada, Kemer’in çılgın balıkçısı Çetin Öztürk abim, balık av badilerimden Şaban Akbulut kankim ve henüz tanışmadığımız Murat Gökmen abimle bir plan yaptık ve Murat abiye misafir olmak üzere Tekirova’nın yolunu tuttuk. Dalga boyu yüksek gösterdiği için kıyıda hedef balığımız ‘Levrek’ti. Tekirova’da buluştuktan sonra az gittik, uz gittik, dere tepe düz gittik derken yaklaşık bir yarım saatlik dağ yolu macerasından sonra meraya varmıştık. Çayımızı içip kahvaltımızı yaptıktan sonra herkes takımlarını açtı ve yavaştan ısınma turlarına başladı. Şaban aldım dedi ve dalarlı sahteyle kalamar yapıştırdı ve arkasına tekrar kalamar aldı ve geceye iyi bir başlangıç yaptı, hemen arkasından Murat abi de silikona 35-40 cm’lik bir levrek bindirdi, keyiflerimiz iyice yerine gelmişti arkadaşlar. Işık açtık, ses çıkarttık derken başkada bir hamle ya da hareket olmayınca bahanemizde bu oldu ister istemez.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ ARALIK 2019 106. SAYISINDA

ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Balıklar Torpil Yapmıyor / Funda ELÇİ
Next post Karanlık Buluşma / Altay Tuna POLAT