Turnalara veda ederken / Mehmet ÜNAL

Turnalara veda ederken

Bir önceki akşam Ankara’dan çok sevdiğim abilerim, İbrahim Ommaty ve Zafer Kalafat ile spontane gelişen bir av planı yapmıştık. 

Havanın soğuk olması kışın kendini iyiden iyiye hissettirmesi bir nebzede olsa kafalarımızı karıştırmıştı aslında, ama bir önceki hafta değerli dostum Onur Fırat Polat ile birlikte aynı noktada fazlasıyla verimli bir balık avı gerçekleştirmiş olmamız gözümüzü karartmıştı. 

Plan yapılmış sabah buluşma saati kararlaştırılmıştı, gideceğimiz bölge ve arazi şartlarını göz önünde bulundurarak Zafer abinin arazi aracıyla gitme kararı almıştık ve bu sebeple sabahın alaca karanlığında Zafer abide buluştuk.

Balık avı malzemelerimizi ve kıyafetlerimizi araca yerleştirip yola çıkmak için hazır hale gelmiştik, yola çıktığımızda hava yeni yeni aydınlanıyor Türk sanat müziği eşliğinde keyifli hoş sohbetle yolumuzda ilerliyorduk.

Yolda Zafer abinin bildiği harika bir çorbacıda kısa bir mola verip çorbalarımızı ve çayımızı içtik ardından tekrar yola devam.

Baraja vardığımızda güneş çıkmış mis gibi bir hava olmuştu, Kasım ayının en son günü güzel bir macera olacak diye hissediyordum.Oltalarımızı kurup sevgili dostum Onur Fırat’ın sıcak noktasına ilerledim, ondan aldığım tüyo ve taktikler ile daha ikinci atışta muhteşem renkleri olan ve oldukça iri bir tatlı su levreği yakaladım, fotoğraflarını çekip hemen suya iade ettik tabii ki.

Ortalama her on atışta bir balık yakalıyor, çok keyif alıyorduk.Hava sıcaklığının bir kaç derece daha artması ve güneşin kendini iyice hissettirmesiyle Turna balıkları da hareketlenmiş, oltalarımızı ziyaret etmeye başlamıştı. Turnalar keyfimize keyif kattı.

Öğle saatlerine doğru hem ısınmak hemde sucuk pişirmek için güzel bir ateş yaktık, çay demledik, günün kritiğini yaptık.Ateş başında sohbet ederek neredeyse kava kararmaya yakın avımızı sonlandırıp aracımıza doğru ilerleyip evimizin yolunu tuttuk.

Avda kullandığımız sahteler genelde Strike pro cyber vibe ın 17gr olan çeşitli renkleri şiddetle tavsiye ederim.

Değerli abilerim ve değerli dostuma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ve yazımı sevgili kardeşim Onur Fırat Polat’ın dillere pelesenk olan sözüyle sonlandırmak istiyorum ve bu yıl Turna balıklarına bir sonraki sezona kadar veda ediyoruz.

Edebiyle avlanan, avına ve avlağına saygı duyan, sahip çıkan bütün sportif olta balıkçısı dostlara Rast gelsin dileklerimizle…

Mehmet ÜNAL 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post New Camp 21 To Fishing / Şeyhmus ÇELİK
Next post KARTEPE SAZAN BALIĞI TUTMA YARIŞMASI SONUÇLANDI / Şadi AKDOĞAN