Kayıp Balık / Altay Tuna POLAT

Kayıp Balık

Muğla – Bir gün bir balık suda kaybolmuş. Yıllar boyu içinde yaşadığı su artık ona farklı gelmeye başlamış. Eski dalgaları, eski akıntıları, o içinde yaşadığı suyun eski rengini artık tanıyamaz olmuş. En büyük sevdalısı olan suyunu kaybeden bu balık onu aramaya çıkmış.

Yıllardır yaşadığı yerden çıkıp suyunu bulmak içi uzun bir yolculuğa çıkmış. Suyun kendisini terk ettiğini düşünmüş ilk önce, ama sonra kendisinin onun canını sıkacak bir şey yapmış olabileceği aklına gelmiş. Belki benim yüzümden değildir bu terkediş, sorun suyun kendisindedir diye düşünmüş. Belki bozulmuştur su; benim içinde mutluca yıllardır yüzdüğüm, içinde arkadaşlarla sardalya sürülerini kovaladığım su belki artık kirlenmiştir diye düşünmüş. Kafasında bu sorular ve şüphelerle denizleri, okyanusları ve boğazları dolaşmış. O suyu bir daha hiç bulamamış ve yıllar seneler sonra evine geri dönmüş. O kirlenmiş suyun içinde yaşamayı kabulleneceğime suyumu kirletenleri bulup onlarla savaşırım diye düşünmüş ve bir yolculuğa daha çıkmış.

Bu sefer bir önceki yolculuğundan farklı olarak temiz suyu değil kirli suyu takip etmeye başlamış. Limanları, barajları, kanalları aşmış ve suyunu kirletenleri bulmuş. Onların hepsi karanın hâkimi insanlarmış. Bütün arkadaşlarının toplam nüfusunu son 100 yılda yüzde 50’ye yakın yok eden insanlar. Sulardaki çeşitliliği 50 yılda yarıya düşüren insanlar. Suyunu kirletenin de insanlar olduğunu öğrenen bu balık intikam almaya karar vermiş.

İlk başta dişleriyle misina ağlarını parçalamış, eski evine gidince sepetlerdeki sarpalara çıkış yolunu göstermiş, sırtı çekenlerin rapalalarına değil doğrudan schockleaderlarına saldırmış. Ve hala bu güzel balık mücadelesine devam ediyor. Muğla’ya tekrar gelişimizde hedefimizde yine yeni maceralar ve büyük balıklar vardı. Erdoğan Kaptan’la buluşup akşam suyunda denize çıktık. Hava güzel 7 knot civarı bir rüzgar esiyordu. Sırtı çekecektik. Biz spin takımımızı sırtı takımı olarak kullanıyorduk.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ KASIM 2019 105. SAYISINDAABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım veya linki tıklayarak abone olunuz
tps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Fırtınada Motorlu Tekne Kullanmak / Hristo YUVANIDIS
Next post New Camp 21 To Fishing / Şeyhmus ÇELİK