ŞASOBDER 3. Uluslararası Fırat Turnası &Şabut ve Bizir Balığı Yakalama Turnuvası “Kamil ÜÇBAŞ” Anısına Gerçekleştirildi

3. Uluslararası Fırat Turnası &Şabut ve Bizir Balığı Yakalama Turnuvası merkezi KONYA’da bulunan AVRASYA Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu üyesi ŞASOBDER | ŞANLIURFA Sportif Olta Balıkçılığı ve Sucul Hayatı Koruma Derneği ve Fırat Gezginler Kulübü iş birliği ile Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ne 40 km. uzaklıkta olan Takoran Vadisi’nde Siverek Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mega Balık Ana Sponsorluğu’nda rahmetli KAMİL ÜÇBAŞ anısına gerçekleştirildi.

6-8 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenen turnuvaya; 5 Ülke, 38 ilden Amatör Olta Balıkçılığına gönül vermiş çok sayıda yerli ve yabancı sporcu katıldı. Zengin bitki örtüsünün yanı sıra, şelalesi, değirmeni, kaya mezarları, tarihi yapıları ve eşsiz görüntüsüyle bölge halkının “SAKLI CENNET“  olarak nitelendirdiği vadi de, Fırat Nehri’nin oluşturduğu kanyonları gezen yerli ve yabancı turistler vadinin bakir doğasına hayran kaldı.

3 gün süren;  festival kapsamında geçen turnuvaya katılanlarca Fırat Turnası &Şabut ve Bizir Balığı Yakalama yarışmasının yanı sıra; kano yarışması, uçurtma şenliği,dilek feneri ve kan hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla bisiklet yarışması düzenlendi.

Geceye katılanlara çiğ köfte ikram edilirken müzik eşliğinde halay çekenler gönüllerince eğlendi.Festivale katılanlarla Nissibi Köprüsü yakınlarında oltayla balık avına çıkan Siverek Kaymakamı Mustafa ÇİFTÇİLER, Takoran Vadisi’nin önemli bir değer olduğunu söyledi.

Yazının devamı ve görselleri OLTACI DERGİSİ EYLÜL 2019
ABONE OLMAK İÇİN 05443414082 WhatsaAp ABONE yazın sizi arayalım..
veya linki tıklayarak abone olunuz 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4-3si7QVXaAdwJymBmKm5RH1V5k_MGBkOzWAmP1D00XeMPw/viewform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Mübarek kurban Bayramınızı en içten duygularla kutlar sevgi, saygı, huzur içinde sağlıklı bir bayram geçirmenizi dilerim…
Next post Kristal Mavisi